26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bilgisayar hırsızları yakalandı

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu'nda geçen hafta gerçekleşen hırsızlık olayı aydınlatıldı. 

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, 19 Mart gecesi okuldan 16 bilgisayar kasası ve bir projektör çalınmasıyla ilgili araştırmaları sonucunda olayı gerçekleştiren şahısların 22 Mart gecesi aynı semtte park halindeki bir araçtan 20 parça züccaciye eşyasını da çaldıkları bilgisine ulaştı. 

İstihbarat çalışmalarıyla bölgede daha önce de hırsızlık olaylarına karışan E.A. ve S.B. isimli şahısların iki arkadaşlarıyla birlikte bu olayı gerçekleştirdiği belirlendi. Polis, 22 Mart günü E.A.'yı sokakta, S.B.'yi ise kendisine ait spot beyaz eşya dükkanında yakaladı. 

Şahısların emniyetteki ilk sorgulamalarında Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu'ndaki bilgisayarları ve züccaciye eşyalarını çaldıkları doğrulandı. İfadeler doğrultusunda, çalınan bilgisayarların 11'i Gümüşpala semtinde internet kafe işletmeciliği yapan İ.Ö. isimli şahsın evindeki kömürlükte bulundu. 

Hırsızlık olaylarına karışan S.B.'nin kardeşi S.B. ve babası E.B. de bilgisayarların çalınması olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çalınan bilgisayarlardan ikisini satın alan C.T. ve R.T.'yi de bilgisayarlarla birlikte yakaladı. Ayrıca olaylara karıştığı belirlenen A.T. ve B.P. isimli iki şahıs gözaltına alındı. 

Okuldan ve araçtan yapılan hırsızlık olaylarıyla bağlantısı bulunan 9 kişi de, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. 

Öte yandan beyaz eşya ve züccaciye malzemeleri mal sahibi A.G.'ye, çalınan 13 bilgisayar ise Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu Müdürü'ne teslim edildi. Teslim sırasında okul müdürü, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde görevli Komiser Yardımcısı Fatih Tilki'ye çiçek vererek teşekkür etti.
Okuldan çalınan ve henüz bulunamayan 3 bilgisayar ve bir projektör cihazının bulunması için çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin gencer IP: 78.177.133.xxx Tarih : 25.03.2008 10:16:39

polis teşkilatını kutluyorum.vatandaşlarımız polise ne kadar yardımcı olurlarsa ülkemizin menfaati olur hırsızlık;kapkaç;dolandırıcılık vs gibi olaylar azalacaktır.