9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

'Bin Veli Bin Öğrenci' kampanyası büyüyor

İzmir Valiliği'nin İzmir Gelişim ve Atılım Projesi(İZGAP) kapsamında, İzmir il merkezi ve tüm ilçelerinde başlattığı, Tire'de de tüm hızıyla devam eden 'Bin Veli Bin Öğrenci' kampanyasına Tire Belediyesi de katıldı. 

Haziran ayında başlayan kampanyada, İzmir Tire'deki çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, maddi sıkıntı içinde bulunan 200'e yakın öğrenciye veli olmak için başvurdu. 

Geçtiğimiz günlerde, proje başvuru formunu, kampanya koordinatörü Şahan Çoker'e ileten Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçeli, Tire Belediyesi bütçesinden yardıma muhtaç Tireli öğrencilere nakdi yardım yapmayı kararlaştırdıklarını bildirirken, belediye bünyesinde çalışan 50 memura da birer öğrenci bulunup, öğrencilerle bire bir ilgilenmek istediklerini iletti. Bunun üzerine ilçeye gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Şahan Çoker, Tire Belediyesi'nin 50 öğrenciye veli olmayı taahhüt ettiği protokolü, Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli ile imzaladı. Tire Belediyesi'nin, ilçedeki ihtiyaç sahibi 50 öğrenciye nakdi yardım desteğinin sağlanacağı protokolü imzalayan Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli; "Bunu, yalnızca bir nakdi yardım desteği olarak düşünmüyoruz, belediye bünyesinde çalışan 50 memurumuza birer öğrenci tahsis edip öğrencilerle bire bir ilgileneceğiz. Evlerini ziyaret edip ailelerle tanışıp, gerekirse başka ihtiyaçlarını da karşılayacak, onlara destek olacağız" dedi. 

Kampanyayı, Tire Belediye çalışanlarına anlattıklarını söyleyen Başkan İçelli, Belediye çalışanlarımızın, böyle bir çalışmaya severek katılacaklarını biliyorduk, nitekim de öyle oldu ve Belediye bünyesindeki memurlarımız, projeye destek çıktı. Böylece bu yıl, 50 öğrencinin velisi ben ve çalışma arkadaşlarım olacak" şeklinde konuştu. 

Sıtkı İçelli'nin makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Şahan Çoker ise "Sayın valimizin de üzerinde sıkça durduğu gibi, bu proje, yalnızca bir nakdi yardım kampanyası değil. Projede velilik bilinci de çok önemli. Bu proje, aynı zamanda sosyal birliktelikler oluşturmayı da hedefliyor. Başkanımızın ve Tire Belediyesi çalışanlarının bu tavrı, projenin ruhuyla, yapmak istediklerimizle örtüşmekte ve örnek olmaktadır. Kendisini ve projeye katılan belediye çalışanlarını kutluyorum" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Tireli'lerin projeye ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Çoker, Tire'den 200'ün üzerinde vatandaş, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin, kendilerine veli olmak için başvurduğunu da sözlerine ekledi. 

50 öğrencinin eğitim masraflarını üstlenen Tire Belediyesi, öğrenci başına 400 YTL kaynak ayırdı. Para, okul aile birlikleri hesabına yatırılacak. Yaklaşık 160 YTL'lik kısmıyla öğrencinin yıl boyu ihtiyaçları karşılanacak. Geri kalanıysa aylık 30'ar YTL'lik dilimlerle harçlık olarak verilecek. Kampanyaya katılmak isteyen ve henüz isimleri kesinleşmeyen 50 Tire Belediyesi personeliyse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği ihtiyaç sahibi öğrencilerin velisi olarak, onların sorumluluğunu alacak, dersleriyle ve ailevi durumlarıyla ilgilenecek, gerektiğinde destek olacak.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?