19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bingöllüler'in muhteşem gecesi

Bingöllüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Aydemir Plaza'da "Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi" düzenlendi.

Geceye siyasi partilerin üyeleri ve ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları ve sivil toplum örgütü üyelerinin yanı sıra İzmir'de yaşayan ve dernek üyesi olan çok sayıda Bingöllü vatandaş katıldı.

Bingöllü bağlama sanatçısı Çiğdem Taş, davetlilere muhteşem bir müzik ziyafeti çekti. Müzik eşliğinde halay çeken Bingöllüler gece boyu gönüllerince eğlendi. Bingöllü ressam Aziz Güneş ise geceye doğa ve portre resim çalışmalarını sergilediği eserleriyle katıldı. Büyük beğeni toplayan sanatçının tablolarından biri gecede açık arttırmaya sunuldu. 100 YTL'den başlayan açık arttırmada, ressamın doğa resmi en son 2 bin YTL'den alıcı buldu. Tabloyu dernek başkanı Hüseyin Tübek'in amcasının oğlu Hüseyin Tübek (aynı ismi taşıyorlarmış) ile oğlu Çağlar Tübek aldı.

Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı Hüseyin Tübek, 2007 yılında kurdukları derneğin ilk kez böyle bir gece düzenleyerek İzmir'de yaşayan yaklaşık 60 bin Bingöllüyü biraraya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Derneğin Bingöllü olan bütün hemşehrilerine açık olduğunu belirten Hüseyin Tübek, "Bizde parti, din, dil, millet ve cinsiyet ayrımı yok. Kapımız herkese açıktır. En başta Bingöl kültürünü yaşamayı ve yaşatmayı amaçlarken, hemşehrilerimizin eğitim, sosyal, kültürel ve siyasal sorunlarına çözüm getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Davet edilen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise yoğun İzmir programı nedeniyle geceye katılamadı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 10:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?