8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Bir anlık dalgınlıktan faydalanarak kaçtı

İzmir'in Konak İlçesi'nde hareket halindeki bir taksiyi durduran 2 saldırgan, taksi şoförünü silahla tehdit ederek gasp etmek istedi. 
Saldırganların bir anlık dalgınlığından faydalanan taksi şoförü, aracını bırakarak kaçınca gaspçılar da kaçarak izlerini kaybettirdi. 

Edinilen bilgiye göre olay, gece saatlerinde Halilrıfat Paşa Caddesi 214 numara önünde yaşandı. Konak istikametine doğru seyir halinde olan 35 T 5421 plakalı ticari taksinin önünü kesen 2 kişi, taksi şoförü Devrim Karakurt'a (26) silah göstererek, üzerinde bulunan para ve değerli eşyalarını istedi. Saldırganların bir anlık dalgınlığından faydalanan Karakurt, hızla kaçarak izini kaybettirdi. Karakurt'un arkasından 2 el ateş eden saldırganlar, panik yaparak olay yerinden hızla uzaklaştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, terkedilmiş ticari taksiyle karşılaştı. Görgü şahitlerinin ifadelerinden yararlanarak saldırganları yakalamak için çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin kaçtığı bölgeyi ablukaya almasına rağmen kaçan şahısların izine rastlayamadı. 

Polis ekipleri olaydan yaklaşık 1 saat sonra, taksi şoförüne de ulaşamayınca taksiyi karakola götürmeyi planlarken şoför Devrim Karakurt ortaya çıktı. Saldırganların seyir halindeyken yolunu keserek silah gösterdiğini ve para istediğini anlatan Karakurt, "Şahısları biraz oyaladıktan sonra merdivenli sokağa doğru kaçmaya başladım. Arkamdan 2 el ateş edilince çok korktum" diye konuştu. 

Olay yerinde yapılan incelemede, şahısların kullandığı silahın kurusıkı olduğu belirlendi. Şahısların terk edilen taksiden hiçbir şey almadığı tespit edilirken, taksi şoförü Devrim Karakurt şikayetçi olmadığını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 11:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?