3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Bir rüya gerçek oluyor

BİR RÜYA GERÇEK OLUYOR

Aliağa Belediyesi bir rüyayı gerçeğe dönüştürüyor. Yaklaşık 10 yıl önce şehir içinden Aliağa - İzmir karayolunun 6. kilometresine taşınan ve 550 civarında işyerinin bulunduğu küçük sanayi sitesinin altyapı yapımı başlıyor. Yazın toz topraktan, kışın çamurdan esnafı isyan noktasına getiren altyapı eksikliği ile ilgili Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un seçimler öncesi sorunu çözeceğinin sözünü vermişti.

Geçtiğimiz aylarda da belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanan altyapı işi ile ilgili yağmur suyu kanal şebekesi yapılması için gerekli malzemeler sanayi sitesine taşınmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yapımına başlaması planlanan proje çerçevesinde yağmur suyu ızgaralarının yanı sıra 6 Bin metre yağmursuyu kanal şebekesi döşenecek, ardından da yollar yapılacak.

Yol ve altyapısı olmayan bir yerde kaliteli hizmet üretmenin mümkün olamayacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz şunları söyledi: “ Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle küçük esnafımız bugün zaten para kazanma derdinden ziyade ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Bunun yanında bölgenin altyapısı olmaması da hizmet kalitesini düşüren etkenlerin başında geliyordu. Altyapısı olmayan bir yerde kaliteli hizmet üretmek mümkün değil. Yazın tozdan kışın çamurdan esnafımız iş yapamaz hale gelmişti. Uzun yıllardır devam eden bölgenin sorununu çözmek için söz vermiştik. Kentimiz ve küçük sanayi sitesi esnaflarımız için hayırlı olsun.”

BİR RÜYA GERÇEK OLUYOR
BİR RÜYA GERÇEK OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:22:01
Güncelleme :19 Şubat 2011 Cumartesi 23:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?