3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Bir tarih yeniden canlanıyor

ALSANCAK'TA BİR TARİH DAHA CANLANIYOR

Konak'ta yer alan tarihi yapıları onararak tekrar gün yüzüne çıkaran Konak Belediyesi, Mülkiyeliler Birliği ile yaptığı protokol gereği Alsancak'ta bulunan binayı restore edecek.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1453 Sokak'ta bulunan Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi'ne ait yapı bölgede bulunan pek çok tarihi binaya örnek olacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kadir Timurturkan tarafından imzalanan protokol gereği, yapı, alınacak kurul kararının ardından 1 yıllık bakım sürecine girecek ve yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Yapılan anlaşma ile iki büyük kurumun çok önemli bir ortaklığa imza attığına değinen Başkan Tartan, “Geçmişimizin zengin kültürel izlerini barındıran mimari eserleri gelecek nesillere kazandırıyoruz. Bölgemizde bulunan ve tarihi mirasımızın birer parçası olan yapıları yeniden yaşanır mekanlara dönüştürmek için yaptığımız çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.Kamuya yararlı dernekler sınıfında yer alan Mülkiyeliler Birliği'nin tarihi binasının onarım masrafları, emlak vergilerinden alınan katkılarla oluşturulan Valilik Katkı Fonu'ndan karşılanacak.

Binada yapılacak yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra yapı, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak.

ALSANCAK'TA BİR TARİH DAHA CANLANIYOR
ALSANCAK'TA BİR TARİH DAHA CANLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?