8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Bir yılda 97 kilo eroin ele geçirildi

Çeşme İlçesi'nde, İlçe Gümrük Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri son bir yıl içinde 97 kilo 245 gram eroin maddesi ele geçirirken, 7 zanlıyı da suçüstü yakaladı. 

Çeşme Limanı'nda son bir yıl içerisinde Mercedes marka bir binek aracın arka tamponunda bulunan zulada 5, 4 yabancı uyruklunun sırt ve el çantalarındaki gizli bölmelerde 16, yine yurt dışına çıkmaya çalışan bir minibüsün değişik zula yerlerinde 61 ve BMW marka bir aracın üç ayrı zulasında 15 kilo 245 gram eroin maddesi ele geçirildi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonlarda suçüstü yakalanan 7 şahıs adalete teslim edildi. "Artin" isimli özel eğitimli köpekten de yardım alan görevliler, uyuşturucu maddelerin yerlerini bir bir tespit etti. 

Operasyonlarda ortaya çıkartılan zula yerleri güvenlik güçlerini bile şaşırtırken, bir aracın arka tamponu içindeki 5 cm çaplı çeki demiri içine ve 1.45 metrelik su hortumu içine doldurulmuş eroin zulaları görevliler sayesinde ortaya çıkartıldı. 

Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, "Arkadaşlarımızla, başarılarıyla gurur duyuyoruz. Çeşme'de uyuşturucu madde kaçakçılığına büyük darbe indirdiler. Kendilerini ödüllendireceğiz. Son derece koordineli çalışma içindeler. Çeşme Gümrük Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli arkadaşlarımızı kutluyoruz. Başarılarının süreceğine de inanıyoruz.Çeşme'de uyuşturucu kaçakçılığına geçit yok" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 17:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?