19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bisikletçiler Anıtkabir yolunda

İzmir Bisiklet Derneği'nin, "Atam Yolundayız" temalı Anıtkabir turu, büyükşehir belediyesi önünde başladı. Tüm Ege illerini temsil eden 10 bisikletçiyi uğurlayan Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, "Bisikletçilerimiz, İzmir ve Ege'nin Yüce Atatürk'e olan saygı ve bağlılığını bir kez daha vurgulayacaklar" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen törende, bisikletçilere sırt çantası ve Türk Bayrağı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, 10 Kasım dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin önemine dikkat çekti. Karaman, bisikletçilerin, Atatürk'e ve O'nun eseri uygar Türkiye Cumhuriyeti'ne İzmir'in saygısını, kentimizden Anıtkabir'e toprak götürerek bir kez daha ortaya koyacaklarını söyledi. Yüce Atatürk'ün, yalnızca Kurtuluş Savaşımıza değil çizdiği medeniyet yolu ve gösterdiği uygarlık hedefleriyle Türk Ulusu'nu çağdaş medeniyetler arasına soktuğunu anlatan Karaman, "Felsefesi ve düşünceleri, ölümünün 70. yıldönümünde dahi yolumuzu aydınlatan bir ışıktır" dedi.


İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş da, pedalları özgürlüğe, medeniyete ve cumhuriyete çevirerek Ata'nın emanet ettiği değerleri koruma kararlılığını ortaya koyacaklarını söyledi. Karakuş, günde ortalama 120 kilometre pedal çevirerek Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacaklarını ve İzmir'den götürdükleri toprağı Anıtkabir'e koyacaklarını söyledi. "Atam Yolundayız" temalı Anıtkabir bisiklet turunda İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş ile birlikte dernek üyesi Burçin Bakaçhan, Atilla Atagündüz, Erdal Sıral, İsmail Atılgan, Gökhan Şahin, Alper Gençalp, Hasan Şenoğlu ve Ozan Yılmaz olmak üzere 10 sporcu yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 10:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?