8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Bisikletçiler Avrupa'yı turladı

Ege Üniversite'sinden 13 akademisyenle çok sayıda öğrencinin katıldığı ve 15 Temmuz'da başlayan, "O Zaman Biz de Bisikletlerle Okyanusa Kadar Gideriz" adlı bisiklet turu, 10 Avrupa ülkesini içeren 18 bin kilometrelik mesafenin katedilmesinin ardından tamamlandı.
 
Yunanistan, İtalya, Fransa, Monako, İspanya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'yı içeren gezide, bu ülkelerin başkentlerinin yanı sıra 30 kadar kültürel, tarihi ve doğal niteliklere sahip Avrupa kenti de ziyaret edildi. Türkiye'yi, düzenlenen üniversite ve farklı toplantı davetlerinde Ege Üniversitesi temsil etti. 

Türkiye ve Ege Üniversitesi logolu formalar ve kasklarla tek sıra halindeki 13 kişilik ekip, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen turistik bölge ve mekanlarında ziyaretçilerce ilgiyle izlendi. 6 bayan ve 7 erkekten oluşan bisiklet ekibi; Fransa, Hollanda ve özellikle Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz tarafından gururla karşılandı. Yolculuk esnasında, Avrupa ülkeleri arasındaki uzun mesafelerde bisiklet bölümleri bulunan trenler tercih edilirken, kent içi ve çevre gezileri gibi daha uygun mesafeler için ise bisikletler kullanıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 14:10:32
Güncelleme :19 Ağustos 2006 Cumartesi 14:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?