19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Boğulma değil, kalp krizi

İzmir  Alaçatı'da teknesinin yanında denizde cesedi bulunan Türk ayakkabı sanayisinin duayenlerinden ve Yeşil Kundura'nın sahibi 76 yaşındaki Mustafa Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, “Babam, kalp krizinden öldü” dedi.


Engin Yeşil yaptığı açıklamada, babası Mustafa Yeşil'in sektörde 60'ıncı yılını kutladığını, Türkiye'de ilk iş ve güvenlik botunu ürettiğini, Türk özel sektöründeki ilk askeri bot üretimini gerçekleştdiğini ve ilk ayakkabı ve bot ihracatını yapan işadamı olduğunu hatırlattı. 23 Ağustos 2008 cumartesi günü öğleden sonra İzmir Alaçatı'da yaşamını yitiren Mustafa Yeşil'in ayrıca, Türkiye’de ilk ‘Ayakkabı Market' zincirini kurduğunu ve sektöründe daha birçok ilklere imza atan ‘Yeşil Kundura Sanayii. A.Ş.'yi kurduğunu belirten Engin Yeşil, şöyle dedi:


“Yapılan otopsi sonucuna göre Mustafa Yeşil'in denizde yüzerken kalp krizi geçirdiği ve bu kalp krizi sonucunda öldüğü belirlenmiştir. Deniz tutkunu olan, sürekli tekneleriyle seyahat eden, 40 yıllık denizci Mustafa Yeşil, Hakk’ın rahmetine yine çok sevdiği denizde kavuşmuştur. Ailesi ve Yeşil Kundura Sananayi A.Ş. çalışanları olarak büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Bizler, her zaman bizlere bıraktığı değerli ilkelerle onun izinden yolumuza devam edeceğiz. Acımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 13:30:32
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 13:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?