19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bombalı saldırı haberi şoke etti

İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen Uluslararası Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününe İstanbul'da yaşanan bombalı terör saldırısı damga vurdu. Ünlü sanatçı Funda Arar'ın konseri sırasında ulaşan haber nedeni ile etkinliklere son verildi.
Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde bu yıl 12.'si düzenlenen festival, sabah yapılan plaj etkinlikleri ile başladı. Çarşı iskele meydanında devam eden etkinlikler yurt içi ve yurt dışından festivale katılan halk dansları ekiplerinin gösterileri ile renklendi. Çandarlı Belediyesi Spor Tesisleri'nde gerçekleşen ve sunuculuğunu ünlü şovmen Okan Karaca'nın yaptığı Funda Arar konseri, çevre il ve ilçelerden de gelen yaklaşık on bin kişi tarafından izlendi. Karacan'ın şovundan sonra ünlü sanatçı Funda Arar sahne aldı.

Konser sırasında gelen bombalı saldırı haberiyle şok olan sanatçı konserini yarıda kesti. Terörü lanetlediğini belirten ünlü sanatçı, "Bu ülke binlerce şehit verdi. Artık terör olmasın" dedi. Konserin sona ermesinin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Aksoy, yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu belirtti. Aksoy, "Bu yıl 12.'sini düzenlediğimiz festivalimizin son gününde yaşanan coşkuyu İstanbul'da yaşanan terör saldırısından dolayı erken sonlandırdık. Dünyanın en güzel
ülkesinde yaşıyoruz bunun kıymetini bilmeliyiz. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine Allah sabır, yaralananlara ise şifa versin" şeklinde konuştu.


Çandarlı'ya festivali izlemek için gelen çok sayıda vatandaş, İstanbul'da yaşanan olaya tepki göstererek terörü lanetlediler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:42:36
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?