19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Borçlarını ödeyemeyince çatıya çıktı

İşten çıkarılan ve kredi kartı borçları bulunan bir kişi, İzmir'de bir bankanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polis tarafından ikna edilen şahsın borçları yüzünden çatıya çıktığı öğrenildi. 

Olay, öğle saatlerinde Konak Meydanı'nda meydana geldi. Türk Telekom'da işçi olarak çalıştıktan sonra işten çıkarılan ve kredi borçlarını ödeyemeyen Bayram Saçıkara (42), bunalıma girerek bir bankanın çatısına çıktı. Görevlilerin farkederek ihbar etmesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri, Saçıkara'yı ikna etmek istedi. 20 dakika boyunca polisler tarafından ikna edilmek istenen Bayram Saçıkara, iş bulunacağı sözünü alınca ikna oldu. Yıllardır işsiz olduğunu söyleyen Saçıkara,"Türk Telekom'da işçi olarak çalışıyordum. Beni işten çıkardılar. Ev kiramı ödemek için kredi kartlarına borçlandım. Kaç defa yetkililerden iş istedim, yardımcı olmadılar" dedi. 

ANKARA'DA DA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ 

Yapılan araştırmada, Saçıkara'nın Ankara'nın simgesi 125 metre yükseklikteki Atakule'nin üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le telefonla görüştükten sonra ikna olup vazgeçtiği öğrenildi. Evli ve üç çocuk babası Saçıkara, ifade vermesi için Kemeraltı Karakolu'na götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 10:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?