2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Boyacıya vergi şoku

İzmir'in Buca ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan bir kişi, iş başvurusunda bulunduğu şirkete ortak edilince 40 bin TL'lik borç üzerine kaldı.

Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi 46/7 sokak, 22 numaradaki kiralık evde ikamet eden ve ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Mehmet Ay (48), 3 yıl önce gazetede eleman arayan temizlik şirketinin ilanını gördü. Bunun üzerine şirketin Narlıdere'deki merkezine giden Ay, iş başvurusu için kimlik fotokopisini bıraktı.

İddiaya göre, bu arada kendisine bir kağıt imzalatıldığını öne süren Mehmet Ay, başvurudan sonra iş için kendisini arayan olmadığını söyledi. Bunun üzerine ayakkabı boyamaya devam ettiğini anlatan Ay, geçen yıl SGK'dan 6 bin TL, Telekom'dan 650 TL ve Vergi Dairesi'nden 40 bin TL borç faturaları geldiğini ve bu faturalar yüzünden çaresizlik içinde olduğunu belirtti.

Sol gözü görmeyen 16 yıllık eşi Ünal Ay ile beraber 200 lira kira ödedikleri iki odalı evde binbir güçlük içinde geçindiğini anlatan Ay, "Benden iş başvurusu için kimlik fotokopimi istediler. Ama üzerime şirket kurarak beni ortak yapmışlar. Şimdi de adresime bir sürü borç faturaları geliyor. Geçinmek için 50 kuruşa ayakkabı boyarken, bu paraları nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Hapse girmek istemiyorum. Eğer bu yüzden hapse girersem eşim perişan olur. Devletimizden bana yardım elini uzatmasını ve beni bu bataklıktan kurtarmasını istiyorum" dedi.

'Mehmet Ay Temizlik Hizmetleri Gıda Yemek Tabldot Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ortak yapıldığını ve ortağı olarak göründüğü E.K. adlı kişiye ulaşamadığını söyleyen Mehmet Ay, "Ne şirketten bir haberim var, ne de bu adamı tanıyorum. Tek bildiğim eve gelen faturalar ne yapacağımı bilmiyorum. Bu mağduriyetten kurtulmak istiyorum. Ama derdimi kimseye anlatamıyorum. Eğer yetkililer benim anlattıklarımı dikkate alırlarsa bu olay aydınlığa kavuşacak" diye konuştu.


 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 12:49:25
Güncelleme :23 Şubat 2012 Perşembe 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?