23
Nisan
2024
Salı
İZMİR

Böyle kampanya görülmedi

Müşterilerinin ilgisini çekmeye çalışan işletme sahipleri, bu konuda sınır tanımıyor.

Torbalı'da mermer mezar işiyle uğraşan Sıtkı Koçan isimli esnaf, düzenlediği sıra dışı mezar kampanyası ile insanları hem düşündürüp hem de güldürdü. Koçan, 3 mermer mezar yaptırana, 1 mermer mezarı hediye ediyor. 'Buna ölünür' dedirten kampanya, rağbet de görüyor.

Geçmişte yakınlarını kaybeden vatandaşların toplu olarak mermer mezar yaptıklarını kaydeden Sıtkı Koçan, 'Bonusunu da kendilerine daha sağken alıyorlar' şeklinde konuşuyor.

ÖLÜM TARİHİNİ BİLENE MEZAR BEDAVA

Başlattığı kampanyayı daha da öteye taşıyan mezarcı ustası Koçan, ölüm tarihini üç aşağı beş yukarı doğru tahmin edene bedava mezar vereceğini söyledi. Böyle bir anlaşmanın kişinin yakınlarıyla birlikte şahitler huzurunda yapılabileceğini anlatan Sıtkı Koçan, şunları dile getirdi:

'Kişi bana yakınlarıyla gelip, şahitler huzurunda tahmini ölüm tarihini yazıp imzalayacak. Eğer, o tarihi üç aşağı beş yukarı tutturabilir ise, yakınlarına bedava mezarı teslim edeceğim. Bugün mermer mezarların fiyatları 2 bin liradan başlıyor 3 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ben de hem satışlarımı artırmak hem de vatandaşın cebini rahatlatmak adına böyle bir kampanya tasarladım. Gayet güzel ilgi görüyor. Fakat tanıdık, eş, dost ve yakınlarım kampanyama h'la gülmekten kendilerini alamıyor. Ben işimi ciddiye alıyorum, muziplik olsun diye yaptığım bir şey değil. Tamamen ticari bir kampanya. Sonuç olarak herkes bir iş yapıyor. Ben de maalesef insanların üzücü durumlarda kullandığı bir malzemenin ticaretini yapıyorum.'

Mesleği ile ilgili püf noktaları anlatan Koçan, mermerin hemen her alanda aktif olarak kullanıldığını belirterek, 'Çok çeşitli alanlarda mermer kullanılmaktadır. Mutfaktan merdivene, tırabzanlardan pencere süpürgeliklerine, hediyelik eşyalara kadar aklınıza gelebilecek her yerde kullanılıyor. Mermer, özellikle mezar yapımında çok önemli bir yere sahip' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma 18:51:10
Güncelleme :24 Mayıs 2013 Cuma 18:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?