2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Böyle uzlaşma görülmedi

Belediye otobüs şoförü, kendisine küfreden taksiciyle özür dilemesi ve çay ikramı şartıyla uzlaştı

İzmir'de belediye otobüsü şoförü Erkan Akar, trafikte kendisine küfredince şikayetçi olduğu taksi şoförü Ayhan Lüleli ile savcının önerisi üzerine, çalıştığı kuruma bir yazı yazarak ve gazeteye ilan vererek özür dilemesi, ayrıca arkadaşlarına çay ikram etmesi şartıyla uzlaştı.

Uzlaşmanın şartları kapsamında, taksi şoförü Lüleli, Erkan Akar’ın çalıştığı ulaşım kurumu olan ESHOT’un Çiğli’deki garajına gelerek 50 belediye otobüs şoförüne çay ikram etti.

Şikayete konu olan olan geçen 1 Ekim’de, saat 20.30 sıralarında, İzmir’in Karataş Kavşağı trafik ışıklarında yaşandı. Yoğun trafikte yoldaki geçiş hakkının kendisinde olduğunu düşünen 2 çocuk babası taksi şoförü Ayhan Lüleli (43), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım kurumlarından ESHOT’a ait körüklü otobüsün şoförü Erkan Akar’a (32), aracını sıkıştırdığı iddiasıyla küfretti. Bu duruma içerleyen Akar, karakola giderek şikayette bulundu, bazı yolcular da tanıklık yaptı.

SAVCIDAN UZLAŞIN ÖNERİSİ

Şikayetle ilgilenen savcı, geçen aralık ayında, mahkemelerin iş yükünü hafifletmeye yönelik uygulama kapsamında iki şoföre uzlaşmaları çağrısında bulundu. İki şoför adliyede savcının karşısında bir araya gelip, konuştu. Savcı; otobüs şoförü Akar’a, taksi şoförü Lüleli’nin, dava açılmadan, kendisinin belirleyeceği uzlaşma şartlarıyla da cezasını çekebileceğini belirtti. Erkan Akar da taksi şoförü Lüleli’yi çalıştığı kurum olan ESHOT’a bir yazı yazarak ve gazeteye ilan vererek özür dilemesi, ayrıca şoför arkadaşlarına çay ikram etmesi şartıyla affedeceğini söyledi. Ayhan Lüleli, Akar’dan özür dileyerek sartları kabul etti.

MESAİ ÖNCESİ ÇAYLI ÖZÜR

Savcılığın da koşulları onaylamasıyla dava açılmazken, taksi şoförü Ayhan Lüleli, bugün saat 06.00’da, mesai öncesi ESHOT’un Çiğli Otobüs Garajı’na gelerek, başta Akar olmak üzere 50 belediye otobüsü şoförüne çay ikram etti. Lüleli, Akar’dan basın önünde de özür diledi, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bir özür yazısı yazdığını ve bunu da göndereceğini belirtti.

"SİNİRLENİP KALBİMİZİ KIRMAYALIM"

Trafiğin insanları zaman zaman çileden çıkardığını belirten otobüs şoförü Erkan Akar, "Taksi şoförü arkadaşımızla başımıza istenmeyen bir olay geldi. Savcılık bizi uzlaştırmaya yönlendirdi. Ben de bu hakaretin bütün şoför arkadaşlarıma olduğunu düşünerek bu şekilde şartlar sundum. Taksici arkadaşımız da hatasına anlayarak şartları kabul etti. Biz herkese örnek olalım ve trafikte sinirlenip birbirimizi kırmayalım" dedi.

"BUNDAN SONRA ARKADAŞIZ"

Hatasını kabul eden taksi şoförü Lüleri ise yapı olarak böyle bir insan olmadığını ve olaydan sonra vicdanının sızladığını belirterek, "Olayın olduğu sırada yol bana ait sanıyordum. Öyle olmadığının sonradan farkına vardım. Herkesin önünde şoför arkadaşım Erkan Akar’dan özür diliyorum. Bundan sonra arkadaş olacağız" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2012 Cuma 15:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?