2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bu da kentsel dönüşüm kuyruğu

EGE-KOOP'un İzmir’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşümü anlattığı iftar yemeği büyük ilgi gördü. Toplantıya İzmir'in her yerinden 800 muhtar katıldı. Toplantıya muhtarların büyük bir heyecanla katıldıklarını anlatan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hepsinin kentsel dönüşümle çok ilgili olduğunu kaydetti. ancak şimdiye kadar iletişim kanallarının iyi çalışmadığını ve muhtarlara gerekli bilgilerin verilmediğini belirten Aslan, "Halbuki oldukları bölgeleri en iyi bilenler onlar. Hepsi de kentsel dönüşüme çok olumlu yaklaşıyor" dedi. 

Kentsel dönüşümün kentsel yenilemede İzmir’in son şansı olduğunu ve muhtarların yörelerindeki halka bunun bir rant paylaşımı olmadığını mutlaka anlatması gerektiğini kaydeden EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şunları söyledi:

"Adı konmamış bir Kentsel Dönüşüm operasyonunu 1984 yılından bu yana, yaklaşık 30 yıldır gerçekleştiriyoruz. Ege-Koop’un Çiğli, Menemen, Seyrek, Ulukent, Güzelbahçe, Urla, Ayrancılar, Buca, Karşıyaka, Bayraklı’daki projeleri bölgeye estetik bir özellik kazandırdı. İzmir’de 315 bin konut Kentsel Dönüşüm'e muhtaç. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve bu konutların yer aldığı bölgelerde modern, yaşanabilir, yeşil çevre dokusuyla örülü projeleri uygulamaya koymak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladık. Bu kapsamda Karabağlar Belediyesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde kazmayı yıl sonuna kadar vurmayı planlıyoruz. Karabağlar’da yapacağımız dönüşüm uygulaması ile hem İzmir hem de Türkiye çapında bir model oluşturacağız."

YENİ BİR PROJE

Gecede muhtarları heyecanlandıran bir projeden de bahseden Aslan, ayrıntı vermediği projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağını belirtti.

Aslan, "Ege-Koop Proje Merkezi’nin hazırladığı, içeriğiyle sosyal açıdan örnek olacak ve bütün muhtarlarımızı içine alan, muhtarlarımıza maddi-manevi önemli imkanlar sağlayacak, üretici ve tüketiciyi çok yakından ilgilendiren ve on binlerce kişiye iş imkanı yaratacak çok önemli bir projemizi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Üzerinde çalıştığımız proje ile muhtarların, esnafın, üreticinin ve tüketicinin desteklenmesi esas alınıyor" dedi. 

...
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2012 Cuma 14:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?