4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Bu fiyata ölünür

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, toprak, mezar yeri, yıkama, kefen, tahta ve araç tahsisine kadar tüm ihtiyaçları 30 YTL’ye karşılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul’da bu hizmetlerin 482 YTL’ye, Ankara’da ise 268 YTL’ye karşılandığını söyleyerek, ekonomik kriz ve fakir vatandaşları düşünerek bir süre daha bu fiyatı koruyacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, vatandaşlara maddi, manevi destek olmak amacıyla nakil ve gömüye ilişkin hizmetleri daha çağdaş ve kolay gerçekleşmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü’ne, nakil işlemlerinde kullanılmak üzere araç filosuna 5 adet yeni modern araç alındı. Her biri 4 adet cenaze taşıyacak kapasiteye sahip araçlarla birlikte filodaki toplam araç sayısı 49’a yükseldi. Alınan 5 yeni araç nedeniyle Yenişehir’deki Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Mezarlıklar Müdürü Hasan Önen’den bilgi alarak yeni alınan araçları inceledi. Başkan Kocaoğlu, her aracı 34 bin YTL’ye aldıklarını belirterek, toplamda 198 bin YTL’lik bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, "Daha önce 44 tane aracımız vardı, yeni alınanlarla birlikte 49 tane aracımız oldu. Bunların birkaç tanesi çok eskimiş durumda, onları filodan çıkaracağız. Önümüzdeki olanaklarımız el verdiği müddetçe tekrar filomuzu genişleteceğiz" dedi.

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlinin cenaze işlemlerini diğer büyük illere göre çok daha düşük fiyatlara gerçekleştiriyor. Toprak, mezar yeri, yıkama, kefen, tahta ve araç tahsisine kadar tüm ihtiyaçların 30 YTL’ye karşılandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bir müddet daha bu fiyata devam edeceğiz, ondan sonra şartlar ne getirir bilemiyorum. Biz İstanbul ve Ankara belediyelerinin izlediği politikaya karışmayız. Ancak cenaze işlemleri belediyelerin görevleri arasındadır. Ülke çok büyük bir ekonomik krizden çıktı, acılı günlerinde bir de maddi olanaksızlıkların sıkıntısını yaşamasınlar diye böyle bir politika izliyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Hasan Önen ise, İstanbul’da bütün bu hizmetlerin 2004 yılı fiyatlarına göre 482 YTL’ye, Ankara’da ise 268 YTL’ye karşılandığını kaydederek, "Müdürlüğümüzce yapılan tüm işlemler bilgi işlem ağı ortamında alınıp, hizmetlerin vatandaşa sunumunda sürat ve düzenli bilgi ağı oluşumu sağlanmıştır. Ayrıca eski demode tabutların tamamı kullanımdan kaldırılarak yerine yenilenen 50 adet tabut ve yenilenen örtüler kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 13:18:15
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 00:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?