19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu genç ne iş yapıyor dersiniz?

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri'nin Alsancak semtindeki hizmet binası törenle açıldı. Tören de motorsiklet üzerindeki bandanalı, küpeli ve uzun saçlı polisleri görenler çok şaşırdı.

Yeni hizmet binası açılışında konuşan İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, İzmir'de polisin huzur ve güveni gece gündüz sağlamak için çalıştığını belirterek." Vatandaşın desteğini alarak suçlu ve suça karşı koyabilirsiniz. Eğer vatandaşla polis el ele değilse, hiç bir sorunu çözemezsiniz.İzmir polisi, vatandaşı ile ele ele olarak, kapkaç, hırsızlık ve yankesicilik gibi asayiş suçlarının düşmesinde büyük katkı sağlamıştır." diyerek polise teşekkür etti.

Açılışta bir konuşma yapan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Huzur ve Sokak Timleri'nin İzmir'de başarılı olduğunu ve bu timlerin diğer illerede yayıldığını belirtti. Çapkın, "Güven Timlerinin öncelikli amaçları, kapkaç, hırsızlık ve yankesiciliktir Örneğıin Kemeraltı'nda her gün 80 olay meydana geliyordu. Mağdur vatandaşlar adeta karakol önünde kuyruklar oluşturmuştu. Kısaca Kemeraltı yanıyordu.

Günlük 500-600 bin kişinin uğradığı Kemeraltı'nda 30 kişilik Güven Timi ekibinin çalışması ile bu suç oranı neredeyse "sıfır"a düştü. " diyerek görev yapan bütün polislere teşekkür etti.

Güven Timleri binasının yapımında ve motorsikletlerin alınmasında emeği geçenlere İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Cumhuriyet Savcısı Emin Özler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Konak Belediyesi, İl Genel Meclisi, Kemeraltı Derneği ve iş adamlarına teşekkür ederek, katkılarından dolayı plaket verdi.

Kurulan Güven Timlerinde polislerin kıyafetleride dikkat çekiyor. Pala bıyıklı.,uzun saçlı, küpeli, bandanalı, şortlu ve terlikli gezen polisleri görenler normal vatandaş olduğunu tahmin ediyor.

...
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?