2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bu liste bir tasfiye operasyonudur!

CHP'Lİ ARITMAN PARTİSİNİN LİSTESİNİ ÇORBAYA BENZETTİ

2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin aday listesinde ismine yer verilmeyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Parti Meclisi (PM) tarafından onaylanan listeyi çorba olarak değerlendirdi. Arıtman; "Kendi kolunu bacağını kesen bir parti Türkiye iktidarlığını hedefleyemez" dedi.

Siyasi partilerin milletvekilliği aday adaylığı listelerini bugün kesinleştirmesi ile muhalefet partisi CHP'nin listesi parti içi karışıklığa neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 22 yıldır siyaset yaptığını ancak hazırlanan listenin özensiz olduğunu belirterek listede yer alan isimlerin örgüt tarafından bilinmeyen kişiler olduğunu söyledi. Yapılan listede kendi adının yer almamasına karşılık herhangi bir kırgınlığı ya da tepkisi olmadığını söyleyen Arıtman, şöyle konuştu: "22 yıldır siyaset yapıyorum. Geldiğimiz her görevin bir sonu olduğunu biliyoruz. Önemli olan siyaset sahnesinde bizlere o görevi verenlerin sevgisini ve takdirini kazanabilmek. Listede olmamak benim için üzüntü oluşturmuyor. Bunun için de tepkili ya da kırgın değilim. Ancak, yapılan liste Türkiye iktidarını değil, parti içi iktidarı hedeflemektedir. Bu liste bir tasfiye operasyonudur. Kendi kolunu bacağını kesen bir parti iktidara yürüyemez."

Yapılan listeyi tabanda tasfiye operasyonu olarak değerlendiren Arıtman, listede yer alan isimlerin İzmir'de karşılığı olmayan kişiler olduğunu ve örgüt tarafından da tanınmadığını belirtti. Arıtman; çok özensiz, laf olsun, hayırlı olsun denilebilecek bir liste olduğunu anlatarak "Bu bir değişim değil dönüşümdür. Partiden budama işlemidir. Çorba liste kaygı vericidir. CHP'yi başkalaştırırsanız kendi seçmeninizden ve tabanınınızdan bile destek alamazsınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 14:48:02
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 19:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?