19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu önlükler yok satıyor

Buca Cezaevi'nde mahkumlar 8,5 YTL'ye önlük dikiyor. Son yıllarda atölyelerinde yapılan ürünleri piyasaya pazarlayan cezaevi yönetimi, bir taraftan mahkûmlara ekonomik katkı sağlarken, diğer yandan da özellikle dar gelirlilerin ihtiyaçlarını ucuz yoldan teminine imkan sağlıyor.

Mahkumların diktiği önlükler adeta yok satıyor. Mahkûmlar tarafından dikilen önlükler piyasanın çok altında fiyata satıldığı için fakir ailelerin yüzünü güldürüyor. Buca Açık Cezaevi'nde kalan ve iş yurtlarında çalışan 5 mahkûm ile 1 memur, kumaşıyla birlikte bir önlüğü 8,5 YTL'ye mal ediyor.

Buca Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurum Müdürü Remzi Uluşahin, piyasada en ucuz önlüğün 15-20 YTL'ye satıldığını kaydetti. İş yurdu kapsamında fırın, demir, cilt, marangoz-mobilya, inşaat, terzi, araç tamiri atölyelerinde faaliyet gösteren Buca Açık Cezaevi, kamuya, özel sektöre ve bireylere hizmet veriyor. Cezaevi, iş yurdu kapsamında çalışan 60 mahkûma asgari ücret tutarında maaş veriyor, sigortalarını ödüyor. Uluşahin, "İş yurtlarımız fabrika gibi çalışıyor. Düşük kâr marjlarıyla her türlü hizmeti veriyoruz." diyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:56:56
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?