19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu sokakta hayat var

77. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ziyaretçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Belediye Sokağı"na büyük ilgi gösteriyor.

 Belediye hizmetlerinin anlatılması ve vatandaşların hizmete en kolay nasıl ulaşabileceğini görmesi amacıyla oluşturulan sokakta, eğlenceli etkinlikler de eksik olmuyor. Bir yanda sağlık hizmetleri, hayata geçirilen sosyal projeler ve dev yatırımlar anlatılırken, diğer yanda da çocukların ilgisini çekecek birbirinden renkli etkinlikler sunuluyor. Belediye Sokağı'nda İZELMAN Genel Müdürlüğü, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Işıkkent Köpek Bakımevi, Kardeş Aile Projesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, İZMEB (Meslek Edindirme Kursları), Kadın Danışma Merkezi, İzmir Kent Kitaplığı, Eşrefpaşa Hastanesi, Engelliler Masası ve Organik Tarım stantları bulunuyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından biri olan ve bu yıl içinde hizmete girecek Sasalı Doğal Yaşam Parkı, özellikle çocuklar açısından fuarın en gözde mekanı. Bu standa uğrayan ziyaretçiler, fuar boyunca her gün başka bir hayvanı tanıma ve inceleme imkanı buluyor. Bu, kimi zaman bir piton, kimi zaman da bir papağan olabiliyor. Cüce keçiler, tavşan, kaplumbağa gibi hayvanlar ise kendilerine ayrılan çitli bölmede ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Ayrıca ziyaretçilere Sasalı Doğal Yaşam Parkı hakkında bilgi veriliyor. Işıkkkent Köpek Bakımevi standında ise barınaktan getirilen köpeklerin sahiplendirilmesi sağlanıyor. Kendilerine ayrılan çitli bölmede halkla tanıştırılıyor. İZELMAN Genel Müdürlüğü, fuara anaokulları ile katılıyor. Çocukların ayrılmak istemedikleri İZELMAN standında gösteriler için sahne ve oturma grupları bulunuyor. Çocuklar için hazırlanan animasyonlar sunuluyor, yarışmalar düzenleniyor ve oyuncaklar dağıtılıyor. Şıpşıp'ın maceralarının anlatıldığı gösteride çocuklara su tasarrufu konusunda öğretici bilgiler veriliyor. Sergilenen Hacivat-Karagöz gösterisi ise sadece çocukların değil, büyüklerin de ilgisini çekiyor. Aynı zamanda stantlarda bekleyen görevli öğretmenler, görevli sivil polisler ile beraber kayıp çocuklar ile aileleri bulunana kadar ilgileniyorlar. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yeni ekipmanları ile tarihi araç-gereçlerini bir araya getiren stantta itfaiye teşkilatının dünden bugüne gelişimi halka anlatılıyor.
Eşrefpaşa Hastanesi'nin Belediye Sokağı'ndaki standı da sağlık hizmeti arayanların akınına uğruyor. Stantta hastane görevlileri tarafından kan grubu tahlili yapılıyor ve vatandaşlara kartları veriliyor. İşitme engelli vatandaşlar kayıtları alındıktan sonra, işitme cihazı alabilmeleri için hastanede kontrole davet ediliyor. Ayrıca işitme engellilerin cihazları kontrol ediliyor, arızalı olanların tamiri sağlanıyor. Ziyaretçi vatandaşlara promosyon malzemesi olarak dijital ateş ölçer, bebek önlüğü, diş fırçası, diş macunu, bebek bakım kitabı dağıtılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?