8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Bu takım başarıya doymuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Judo Takımı sporcuları, kazandıkları başarılarla İzmir'in göğsünü kabartmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz hafta sonu Kütahya'da yapılan ve 47 ilden yaklaşık 800 sporcunun katıldığı Türkiye Judo Şampiyonası'nda 60 kilogramda mindere çıkan Kurtuluş Akoral ile 68 kilogramda yarışan Canberk Uzun altın madalya alarak Türkiye şampiyonu oldular. Kurtuluş Akoral ile Canberk Uzun, 4-5 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak Dünya Yıldızlar Judo Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. 2004 ve 2005'te düzenlenen Türkiye şampiyonalarında da altın madalya alan Canberk Uzun, kazandığı bu son başarı ile 3 yıl üst üste altın madalya kazanan sporcular kervanına katıldı. 

Canberk Uzun ve Kurtuluş Akoral, nisan ayında Balıkesir'de düzenlenen Türkiye Ortaokullar Judo Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmıştı. 

Aynı zamanda Türkiye Ümit Erkekler Judo Ligi'nin ilk yarısını yenilgisiz lider bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ümit Erkekler Judo Takımı sporcuları olan Canberk Uzun ve Kurtuluş Akoral'ın gelecek vaat ettiğini söyleyen İBB Judo Takımı Antrenörü Mesut Kapan, "Gençlerimizin, yerel ve uluslararası müsabakalara katılarak tecrübe kazanmasını sağlıyoruz. Canberk ve Kurtuluş'u şimdiden 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'ye madalya getirecek şekilde hazırlıyoruz" diye konuştu. 

Aynı zamanda Judo Milli Takımı sporcuları olan Canberk Uzun ve Kurtuluş Akoral ise, amaçlarının Türkiye'yi ve İzmir'i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra IP: 78.177.136.xxx Tarih : 4.01.2009 00:05:38

bende bu judocu olarak tebrik ediyorum.. başarılarınızın devamınıı dilerim