19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu yıl konut kazandıracak

Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİD) Başkanı Mustafa Erdem, konut sektöründeki durgunluğun önümüzdeki günlerde aşılacağını ve 2008 yılında en iyi yatırım aracının konut sektörü olacağını söyledi.


İzmir Ticaret Odası İnşaat Grubu Meclis Üyesi ve Katal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erdem, konut sektöründe 2008 yılında patlama beklendiğini ifade ederek, "Yaklaşık bir yıldır konut sektörü durgunluk içinde. İnsanlar taleplerini sürekli erteliyor. Bu erteleme bir yere kadar sürecek. Özellikle önümüzdeki günlerde konut sektöründe büyük bir patlama bekliyoruz" diye konuştu.

Erdem, konuta talebin azlığının ve Türkiye'deki konut kredisi faizlerindeki yüksekliğin, konut piyasasındaki duraklamanın yanında, önümüzdeki süreçte konut üretimindeki girdi artışları nedeniyle yüzde 30'lara yakın fiyat artışları olacağına dikkat çekti. Özellikle demir başta olmak üzere inşaat girdilerinde büyük oranda artışların olduğunu vurgulayan Erdem, "Bu artışlar şu anda yapım aşamasında olan konutlara yansıyacak. Bu yüzden daha önce yapılmış ve stok halinde olan konutları almanın tam zamanı. Bundan sonra yapılacak konutlarda yüzde 30'lara yakın bir artış bekliyoruz. Bu gün alan yatırımcı çok büyük kar
edecek" dedi.
Demir fiyatlarında anormal artışın inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını da ifade eden Erdem, "Bu konuda hükümetten bir kararname bekliyoruz. Demir fiyatlarında anormal artışı durgun olan piyasaya yansıtamıyoruz. Bu da sektördeki arkadaşlarımızı zor durumda bırakıyor" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 03:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?