27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Bu yol Binnur'a hayat verecek

Menemen’de evlerinden anayola bağlantı olmadığı için, tekerlekli sandalyesi olmasına rağmen bu mesafeyi anne ve babasının omuzlarında almak zorunda kalan engelli Binnur Dağdelen’in (18) sorununu Kaymakam Turgut Subaşı çözdü.

Yaklaşık 300 metrelik yola 4 bin YTL’ye parke taşı döşenerek, Dağdelen ailesinin rahat bir nefes alması sağlandı. Genç kızın 18 yıldır annesi Nesrin ve babası Halil’in sırtında sokağa çıkabildiğini öğrenen Subaşı, yol yapılması talimatını verdi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesinden 4 bin YTL kaynak ayrılarak, Dağdelen ailesinin evinin anayola bağlantısının sağlanması için parke taşı döşenmesi çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar, tam engelliler haftasının öncesinde tamamlanarak 300 metrelik parke yol hizmete açıldı. Verdiği sözü yerine getiren Subaşı, genç kız ile ailesini evlerinde ziyaret etti. Subaşı, “Engelliler konusunda toplumda bilinç artıyor. Biz de devletin imkânları ölçüsünde engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bütün amacımız devletin şefkatli yüzünü hissettirebilmek” dedi.

Haftada 3 gün rehabilitasyon merkezine giden Binnur’un belirli periyodlarda da doktor kontrolünden geçtiği bildirildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 10:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?