26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Buca Bakan Çelik'ten müjde bekliyor

Buca ilçesini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümet konağı yapılmak istenen De Jongh Malikanesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Faruk Çelik'in Buca ziyaretine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Celal Kapan, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve bazı bürokratlar eşlik etti.

Binanın kullanım alanlarını inceleyen Bakan Faruk Çelik, yetkililerden binanın genel durumu hakkında bilgi aldı. Temasların ardından bir açıklama yapan Bakan Çelik, "Valimiz, Belediye Başkanımız buranın hükümet konağı olması için talepleri var. Defalarca taleplerini gündeme getirdiler. Gelmeden görmeden değil yerinde inceleme yaparak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Durumu değerlendirip ona göre karar vereceğiz." dedi.

Gazetecilerden gelen sorulara yanıt veren Çelik, "Ben kişisel olarak buranın sosyal tesis yapılmasına karşıyım. Kurumumuzda yeterince var." diye konuştu. Bir gazetecinin, 'bina karşılığında Buca belediyesi bir şey verecek mi? Ne zaman sonuçlanır?' şeklindeki sorularına Bakan Çelik, 'nasıl yapılacak, nasıl olacak bu gibi ayrıntılar tartışılacak konular. Biz konuları uzatmıyoruz. hemen çözüme gidiyoruz.' diyerek yanıtladı.

De Jongh Malikanesi'nin Hükümet Konağı yapılması için sivil inisiyatif oluşturulması önerisi hakkında görüşlerini belirten Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Bakanımızın ziyareti hükümet konağı önerimizi verdiği önemin göstergesidir. Sizin de duyduğunuz gibi en kısa sürede sonuçlanacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Yapılış tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanan De Jongh Malikanesi, çeşitli dönemlerde sanatoryum ve Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanıldı. İhtişamlı yapısına rağmen şu anda kullanılmayan binanın hükümet konağı yapılması için her fırsatta girişimlerde bulunan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, bu talebini en son Devlet Bakanı Prof. Dr Mehmet Aydın'a da bir dosya ile bildirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?