9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Buca'da hipodrom operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Şirinyer Hipodromu'ndaki haralara operasyon düzenlendi, 7 kişi gözaltına alındı.

Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şirinyer semtindeki hipodromda bulunan yarış atlarının kaldığı haralara operasyon düzenlendi. Yaklaşık 4 saat süren aramalara, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden 100 personel, Kaçakçılık Organize Mali Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, motorlu timler, Yunus timleri, 3 şube müdürü, 6 emniyet amiri, 18 başkomiser ve komiser ile 90 ekip katıldı. Operasyona, Buca, Bornova, Balçova ve Konak ilçe emniyet müdürlüklerinden de takviye ekipler destek oldu. 

Operasyona, “Sera”, “Dudy” ile “Eagle” adındaki polis köpekleri de katıldı. Ekipler tarafından, at bakıcılarının kaldıkları yerlerde uyuşturucu madde ve tabanca arandı. 

Aramalarda, at bakıcıları M.A'dan (23) ruhsatsız tabanca, 1 şarjör ile 41 adet mermi, T.K'den (42) kuru sıkı tabanca, 4 mermi, S.İ'den (48) ise kuru sıkı tabanca ile 1 adet mermi ele geçirildi. 

At bakıcıları M.Y'den (36) üç , Y.K'den (19) üç ve G.U'dan (30) ise bir içimlik esrar maddesi elde edildi. K.D (30) adındaki at bakıcısının ise “hakaret ve tehdit” suçlarından dolayı Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından arandığı belirlendi.
Gözaltına alınan 7 at bakıcısı, haklarında işlem yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edildi. 

Uygulamalarla ilgili açıklama yapan bir emniyet yetkilisi, “Şirinyer Hipodromu haralarında 1200 yarış atı bulunuyor. Burada bakıcı olarak bine yakın kişi çalışıyor. Bunların arasında suça meyilli olan kişiler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl kadın polis arkadaşımızın çantası çalınmıştı. Zanlı, at bakıcıları arasından çıktı. Uygulama yapmamız, suça meyilli olan bu kişileri caydırmaya yönelik” şeklinde konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 10:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?