8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Buca'da modern kurban satış noktası

Her yıl kurban bayramı öncesinde kurban satış noktaları nedeniyle yaşanan yaşanan soruna Buca'dan köklü çözüm geldi. Buca ve Kaynaklar Belediyesi'nin ortak çalışmasından gerek satıcıların gerekse alıcıların her türlü ihtiyacının düşünüldüğü modern bir Pazar ortaya çıktı. 

Buca Olduruk mevkiinde, yaklaşık 42 bin metrekarelik ağaçlık arazi her satıcıya 84 metrekare alan düşecek şekilde işaretlendi. Satıcılar bu alan üzerinde hayvanlarını koyacakları çadırları kurdular. Ayrıca, hayvan pazarına gelenlerin tuvalet ve dinlenme ihtiyaçları da göz önünde tutularak, aynı anda 8 kişinin kullanabileceği prefabrik tuvalet ile içecek ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilebileceği kafeterya konuşlandırıldı. Hayvan pazarının diğer bir hizmeti de kurban kesimi olacak. Kurbanlarını aldığı yerde kestirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlarını sağlıklı ve hijyen bir ortamda kestirebilecekler. 

Kurban satış noktası'na giden ve pazar içindeki tüm yollar düzeltildi ve asfaltlandı. Ayrıca pazarın temizliğine önem veriliyor. 

Su ihtiyacı itfaiye aracı ile karşılanırken, yollar da sık sık yıkanıyor. Buca ve Kaynaklar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sürekli kontrol altında tutulan pazara veteriner kontrolünden geçmemiş hayvan alınmıyor. Satıcılar yavaş yavaş pazara yerleşirken, bugüne kadar getirilen hayvanlar içerisinden büyükbaşların çoğunlukta olduğu görülüyor. Buca Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmanın ilçe ve İzmir açısından büyük önem taşıdığını belirten kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, “Hayvan satış noktaları her bayram öncesi sorun oluyordu. Bu problemi örnek bir şekilde çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz“ dedi. 

İlçede kurbanlık satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “Olduruk mevkiinde açtığımız bu Pazar, bölgenin en iyi kurbanlık satış noktası olacak. Kurbanlık hayvan satışı yapanların da alanların da her türlü ihtiyacı düşünüldü. Şehir içinde açılan pazarlar vatandaşımıza işkence oluyordu. Bunu çözüm getirdik“ diye konuştu. Aydın Otobanı'nın hemen yanında kurulması nedeniyle, ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlayan Pazar, Bornova ve Gaziemir'e yaklaşık 10 dakikalık mesafede yer alıyor.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 12:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?