9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Buca'ya engelli aktivite merkezi açıldı

Buca Evka 1 de Yedi Göller mevkiinde yapılan Engelli Aktivite Merkezi düzenlenen törenle açıldı. 

Törene İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, Buca Kaymakamı Mehmet Taşdoğan, LDS Vakfı Temsilcileri, AKG Gazbeton Genel Müdürü Şükrü Kahyaoğlu ve vatandaşlar katıldı. Roman Ateşi Dans Grubu gösterisi ile başlayan tören, Yeni Kapı Tiyatro oyuncuları gösterisi ile devam etti. 

EGE TEKO Başkanı Özkan Gönenç yaptığı konuşmada, "sloganımız "Zoru başardık, imkânsıza az kaldı!" anlayışıyla birlik ve dayanışmanın paylaşma kültürünün toplumumuzca yaptıklarımızın örnek alınmasıdır. Ege TEKO nun kuruluşundan bugüne dek üst makamlara sunduğu somut projelere destek verdiklerini ve engelli olmamıza rağmen verdiğimiz uğraş ve çabanın boşa gitmediğini gördüklerini bundan da son derece mutlu olduk. Engellilerin kurduğu EGETEKO, engellilerin yaptığı aktivite merkezi ve engellilerin katma değer oluşturduğu istihdam yarattığı bir müessese üstelik engellilere de istihdam yaratıyor. Katkı koyan, destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

Kompleksin bünyesinde engelli ve engelli aileleri için psikologlarımızın hizmet vereceği Psikolojik Danışma Merkezi, çocukların trafik bilincini geliştirmek için "Trafik Eğitim Pisti", toplantı kurs salonları, mesleki eğitim kursları, kafeterya, uygulamalı fatura alım merkeziyle iki engellinin istihdamını gerçekleştirerek, çevre halkının da nefes alabileceği nezih bir ortam yaratıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 11:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?