27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Burs rekorunu İzmir kıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla Ahmet Piriştina Eğitim Yardım Sandığı'ndan verilen burslar için başvuru döneminin önümüzdeki ay başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 20 bin öğrencinin yararlandığı aylık 100 YTL değerindeki eğitim bursundan bu yıl 30 bin öğrencinin yararlanması öngörülüyor. 2007-2008 döneminde getirilen yenilikle, aday başvurularının yalnızca internet üzerinden alındığı burs sisteminin, şeffaflığı ve kapsadığı öğrenci sayısı bakımından Türkiye'de tek olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, geçtiğimiz yıl son derece başarıyla uygulanan sistem sayesinde, karışıklıkların ve bir takım olumsuzlukların önüne geçildiğini kaydetti. Ahmet Piriştina bursu için başvurmak isteyen üniversite öğrencilerinin bu yıl da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesini takip etmeleri gerektiğini hatırlatan yetkililer, konuyla ilgili gereken tüm açıklama ve duyuruların bu siteden yapılacağını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008-2009 öğretim dönemi burs başvurularının Ekim ayı başlarında yapılabilmesini planlıyor. Belediye Meclisi tarafından yenilenen bu yılki burs yönetmeliği, daha az evrak gerektirdiğinden başvuru işlemlerinin, geçen yıllara göre daha kolay gerçekleştirilmesi bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl hizmete açtığı modern burs bürosunda randevu sistemini devreye sokmuş ve böylece başvuru sırasındaki yığılmaların önüne geçilmesini sağlamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?