4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Büyük Efes Oteli 15 Eylül'de satışa çıkıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, uzun süredir kapalı bulunan Büyük Efes Oteli'nin 15 Eylül'de satışa çıkarılacağını söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, beraberindeki Emekli Sandığı ve Özelleştirme İdaresi yöneticileriyle ilk olarak lüks alışveriş mekanlarının yer aldığı Konak Pier'i ziyaret etti.

Konak Pier ziyaretinde Bakan Unakıtan'a eşlik eden Konak Pier Yönetim Kurulu Başkanı Şener Koyuncuoğlu, alışveriş merkezi hakkında bilgi verdi. Bazı mağazalara girerek çalışanlarla sohbet eden Bakan Unakıtan, ardından uzun zamandır kapalı olan ve İzmir'in az sayıdaki 5 yıldızlı otellerinden biri olan Büyük Efes Oteli'ni inceledi. Unakıtan, otelin arka bahçesinde yaptığı açıklamada, Tarabya Oteli, Büyük Ankara Oteli, Bursa Çelik Palas Oteli ve Büyük Efes Oteli'nin satılması için değer tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bu oteller için gerek yerli ve gerekse yabancı yatırımcılardan ilgi olduğunu ifade eden Unakıtan, "Bu otellerimizle artık yabancı yatırımcılar da ilgileniyor. Efes Oteli'nin değer tespit çalışmaları 15 Eylül'e kadar bitirilecek ve diğer otellerle birlikte satışa çıkaracağız. Ancak otellerle ilgilenen yatırımcılar çok, bu nedenle satışları birer hafta arayla yapacağız ki, bir oteli alamayan diğer otelin satışına da katılabilsin. Bildiğiniz gibi Efes Oteli İzmir'in en güzel otellerinden biri, satışından sonrada yeni sahibiyle yine İzmir'in en güzel otellerinden biri olacak" dedi.

Büyük Efes Oteli'ndeki incelemenin ardından Alsancak Limanı'na geçen Bakan Unakıtan, limanı gezerek yetkililerden limanla ilgili projeler hakkında bilgi aldı. Liman gezisinin ardından basına açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Alsancak Limanı'na büyük gemilerin yanaşamadığını belirterek, "Buralara büyük gemilerin yanaşması lazım. Komşu ülkelerde çok büyük limanlar var. Onlarla rekabet edebilecek derecede büyük limanların olması lazım. Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil, büyüyen Türkiye. Dış ticaretimiz katlayarak artıyor. Bu dış ticaret bu limanlardan gerçekleşiyor. Limanların teknik kapasiteleri yükseltilince, kapasite artacak, birim maliyetler düşecek ve fiyatlar düşecek" diye konuştu.

Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi için şartnamenin hazırlanmakta olduğunu açıklayan Bakan Unakıtan, "Mersin ve İskenderun satışa çıktı. Biri çok yakında 4 Ağustos'ta, diğeri de 29 Ağustos'ta neticelenecek. Onların neticelerini aldıktan sonra buranın da şartnamesi hazırlanıyor. Demek ki Eylül, Ekim ya da Kasım gibi burası da satışa çıkar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 15:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?