9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Büyük ikramiye Ödemişli işçiye çıktı

Sayısal Loto'nun 3 Haziran tarihli 499'cu çekilişinde büyük ikramiye, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde ikamet eden bir işçiye çıktı. Ödemişlilerin 10 gündür kim olduğunu merak ettiği talihlinin, Ocaklı Köyü'nde oturan İzzet Benler olduğu ortaya çıktı. Benler'in, "Gökhan'ın Yeri" adlı sayısal loto bayisinde makineye oynattığı 3 YTL'lik kupona 565 bin YTL'lik ikramiye isabet etti. Para, Ödemiş Ziraat Bankası Müdürü'ne verilen vekaletle hafta içinde talihlinin hesabına aktarıldı. 

Ocaklı Köyü'nde ikamet eden İzzet Benler, devamlı bir işinin olmadığını ve çevre il veya ilçelerde amelelik yaparak geçimini sağladığını belirterek, "Sayısal loto çekilişleri başladığı tarihten itibaren hiç aralıksız 1 YTL ile 5 YTL arasında kuponlarla şansımı deniyorum. Önceki hafta Gökhan'ın Yeri'nde makineye 2 YTL'lik Şans Topu ve 3 YTL'lik Sayısal Loto kuponu oynattım. Talih bana güldü. Bundan sonra çıkmayanlara çıksın" dedi. 

Çekilişin yapıldığı tarihte Muğla'nın Milas İlçesi'ne çalışmaya gittiğini kaydeden Benler, "Orada iki gün çalıştım. Pazartesi günü Ödemiş'e döndüm. Bayiden çekilişin numaralarını alıp cebime koydum. Daha sonra köyüme gittim. O günün akşamı kahvede sayısal loto'nun Ödemiş'e çıktığı konuşmalarını işittim. Bayiden aldığım numaralar evdeydi. Kahveden dönüşte bir ihtimal diye kuponuma baktım, gözlerime inanamadım. 
Gece boyunca gözüme uyku girmedi. Ertesi günü de gerekli işlemler için 
Ödemiş'e geldim" diye konuştu. 

İzzet Benler, "İkramiyeyi kazandığımı öğrendikten sonra bile amelelik yapmaya devam ettim. Bu para benim için büyük bir miktar. Biz 6 kardeşiz, 3 kız kardeşim evli. Ben ve 2 erkek kardeşim, annemle birlikte yaşıyoruz. Amacım köyümüzde 10-15 dönüm bir tarla alıp içine hayvan damı yaparak hayvancılıkla bundan sonraki hayatımı sürdürmek istiyorum. Kendimi, annemi ve kardeşlerimi el işinden kurtarma fırsatını yakaladığımı düşünüyorum. Bu arada, kardeşlerimi evlendirmek, onların ve annemin hayatını güzelleştirmek için çabalayacağım" şeklinde konuştu. Benler, "Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. 8 yıl boyunca elektriksiz bir evde yaşadık. Geçen sene, elektrik borçlarının taksitlendirilmesiyle elektriğe kavuştuk. Benim ve ailemin ne gibi bir durumda olduğumuzu, nasıl zorluklar yaşadığımızı, buna rağmen hayata sıkı sıkı sarıldığımızı hemşehrilerim bilsin. Umutsuzluğa hiç düşmesinler" ifadelerini kullandı. 

Köy kahvesinde oturan köylüler, "Bu ikramiye gerçekten ihtiyacı olan birine çıktı. İzzet, tertemiz bir genç, akıllı-uslu biri. Biz köylüler olarak çok mutluyuz. Bu para, İzzet' in kişiliğine bir zarar vermez" açıklamasında bulundu.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 15:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ONUR DURMUŞ IP: 88.233.90.xxx Tarih : 22.02.2007 17:46:54
merhabalar sayısal lotonun gelır duzeyi düşük olan insanlara çıkmasına çok sevınıyorum fakat bazı ınsanlar paralarına para katmak için oynuyorlar,boyle bır kişiye çıktıgı için çok sevınıyorum.ve o paranın ona helal olduguna ınanıyorum...