5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistemle ilgili çalışmayı başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Ulaşımda Dönüşüm Projesi" ile hayata geçirmeyi planladığı Hafif Raylı Sistem'de ilk çalışma başlatıldı.
Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, Devlet eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, belediye bürokratlarının katılımıyla Sarnıç Karayolu üst geçidi çalışmaları başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, bu projenin Cumhuriyet tarihinde üretilmiş en verimli proje olduğunu belirterek, "En büyük avantajımız elde mevcut hatların olması ve kent merkezinden geçmesiydi. DDY bu hatlarla ilgili elektrifikasyon ve sinyalizasyon yatırımlarını tamamladı. Biz banliyö hattını yüzeysel metro seviyesine çıkartmak istedik. Günde 550 bin 600 bin yolcu taşıyacağız. Banliyö hattı olarak kalsaydı 50 bin yolcu taşınacaktı. Doğru olanı yapılması gerekeni yaptık" dedi.
Başkan Piriştina, projenin geçtiğimiz 5 yıllık dönemde ülkede yaşanan ekonomik süreçte hazineden garanti alamadığı için geciktiğini ifade ederek, projenin 36 ayda tamamlanacağını ve metro ağının Üçyol'dan Üçkuyular'a kadar uzayacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve TCDD ile 27 Temmuz 1999 tarihinde imzalanan "ön protokol" doğrultusunda yürütülen proje, Aliağa - Cumaovası arasındaki 79 kilometrelik hattı kapsıyor. Proje tamamlandığında Çiğli-Atatürk Organize Sanayi Bölgesi-Karşıyaka-Bayraklı-Buca-Gaziemir-Havalanı-Cumaovası metro ağı ile kente bağlanmış olacak.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 17:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?