8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir Belediyesi'ne ödül

Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından 'Engelli Dostu Belediye' seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen törenle ödülünü aldı. İstanbul'daki törene katılan Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kentimiz adına onur duydum" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle engellilerin eğitimi ve rehabilitasyonu konularında gerçekleştirdiği çalışmalar ile engellilere verdiği destekten ötürü Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından ödüle layık görüldüğünü belirten Güngör, "Engelli Dostu Belediye yarışmasında ikinci seçilmemiz, bundan sonra gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalar konusunda belediyemiz çalışanlarını daha da yüreklendirecek ve teşvik edecektir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da talimatları doğrultusunda kent gündemine getirilen projelerde engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı uygulamalara özen gösterdiklerinin altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelli hemşehrilerimizin sosyal yaşama katılımını kolaylaştırıcı uygulama ve desteklerimiz sürecek. Bu yıl, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmeleri için 6 bin engelli vatandaşımıza verdiğimiz 'Engelli kartı' ile birlikte bu karta sahip olanların sayısı 28 bin 350'yi buldu. 

Daha birkaç gün önce, engelli İzmirliler için düzenlediğimiz şiir yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdik. İnciraltı'ndaki Engelli Merkezi'mizde sürekli etkinlikler gerçekleştiriyor, hemşehrilerimizin merkeze ulaşımı için özel otobüs seferi düzenliyoruz. Engellilerimizin, resmi kurumlardaki işlerini kolayca halledebilmeleri, hastanelere rahatça gidip-gelmelerini sağlamak amacıyla aldığımız iki özel minibüsümüz randevu usulü ile hizmet veriyor. Bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız ile işbirliğine önem veriyoruz. Engellilerimize spor olanağı sağlıyoruz. Önümüzdeki süreçte, bu destek ve katkılarımızı daha da çeşitlendirmeyi hedefliyoruz"
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?