19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir zirveye alıştı

Hentbolda marka haline gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem bayanlarda hem de erkeklerde başarıdan başarıya koşuyor. Erkek Hentbol takımı 7 maçta 7 galibiyet alarak Süper Lig'in zirvesine kurulurken, Büyükşehir'in bayanları Avrupa Challenge Kupası'nda 4. tura yükselmeyi başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, spora yaptığı yatırımların karşılığını, birçok branşta gelen kupalar ve madalyalarla alıyor. Hentbolda geçtiğimiz yılı erkeklerde şampiyonluk, bayanlarda ise lig üçüncülüğü ile kapatan Büyükşehir Belediyesi, başarılarını bu yıl da sürdürüyor. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yerli ve özellikle İzmirli oyunculara ağırlık verilmesi yönündeki politikasını sürdüren kulüp, bu sezon yine zirveye oynuyor.


Geçtiğimiz yıl Süper Lig'de tek bir yabancı oyuncu bile oynatmadan sezonu 3. sırada tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Avrupa'da fırtına gibi esiyor. Bayanlar Avrupa Challenge Kupası 3. turunda Çek Cumhuriyeti'nin TJ Hazena Jindrichuv Hradec takımını her iki maçta da yenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4. tura yükseldi. İzmir'de yapılan ilk maçı 27-24 kazanan Belediye, deplasmandaki rövanş maçında da rakibine 31-21'lik skorla üstünlük sağlayarak adını bir üst tura yazdırdı.


Önümüzdeki günlerde çekilecek kuranın ardından belirlenecek bir üst turdaki rakibini de saf dışı bırakmayı hedefleyen Büyükşehirli bayanlar, Süper Lig'de de şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Teknik Direktör Hikmet Vurgun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu başarılara tamamı yerli oyunculardan kurulu bir takımla ulaşmasının önemine dikkat çekerek, "Oyuncularıma güveniyorum. Challenge Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gidip, bayrağımızı Avrupa'da dalgalandırmak istiyoruz" dedi.


Geçtiğimiz yıl Süper Lig'i zirvede tamamlayarak İzmir'e şampiyonluk hediye eden Büyükşehir Belediyesi Erkek Hentbol Takımı ise bu yıl da yine aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Tıpkı bayanlarda olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin erkek takımında da yabancı oyuncu bulunmuyor. Son maçında deplasmanda Ankara Büyükşehir Belediyesi, artık alıştığı liderlik koltuğundaki yerini biraz daha perçinledi. Ligde 14 puanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş ve Milli Piyango'yu dörder puan geride bıraktı. EHF Cup'ta Norveç temsilcisi Elverum'a şanssız bir şekilde elendikten sonra Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda zafer hedeflediklerini belirten Antrenör Süreyya Işıldak, "Hedeflediğimiz yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bu cumartesi sahamızda Artvin Ormanspor oynayacağız. Tüm İzmirli sporseverleri, kentin gururu olan bu takımı desteklemeye çağırıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:25:19
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?