3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Büyükşehir'de görev değişiklikleri

İBB’DE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin bazı birimlerinde görev değişiklikleri yaptı. Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Kocaoğlu, gerçekleştirilen görev değişikliğinin bürokratların rutine düşmemesi için yapıldığının altını çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün belediye yönetici kadrolarında başlayan değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Yapılan değişikliklerin geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen mali baskınla ilgisi olmadığını vurgulayan Kocaoğlu “Belediye içinde yapılan görev değişikliklerini rutine düşmemek adına gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belirli görevlerde çok uzun müddet görev yapmanın doğru bulmadığını anlatan Kocaoğlu “Bir müddet sonra değişim yapılması ve tekrar başka görevlere getirilerek o sahada rutine düşmelerini engellemek için yapılan bir düzenlemedir” dedi. Kadro değişiklikleriyle ilgili 30 aylık süreçte İzmirlilere söz verilen projelerin gerçekleşmesi için yoğun çaba harcayacaklarını da dile getiren Kocaoğlu, “Görevleri değişenlerin hepsi yine İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında ama şirketlerimizde ama değişik görevler İzmirli hemşerilerimize hizmet etmeyi sürdürecek” dedi.

Belediyede gerçekleştirilen görev değişiklikleri şöyle:

Eshot Genel Müdürü Gül Şener emekli oldu. Şener, İZULAŞ ve İZDENİZ yönetim kurulu başkanlıklarına getirildi. Eshot Genel Müdürlüğüne yıllardır genel müdür yardımcılığı yapan Faruk Alçelik getirildi. Faruk Alçelik’ten boşalan genel müdür yardımcılığı kadrosuna, bu kurumda Teftiş Kurulu Başkanı olarak çalışan İsa Baç getirildi. Planlamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Gülerman, aynı zamanda İZFAŞ Genel Müdürlüğü görevini de yürütecek. Ali Rıza Gülerman’dan boşalan genel sekreter yardımcılığı görevine, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Fügen Selvitopu getirildi. İmar Daire Başkanı ise Zeliha Demirel oldu. Emlak Daire Başkanlığı’na Harita Şube Müdürü olarak görev yapan Nejat Güçlü atandı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na ise kurumda Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı olarak görev yapan Selçuk Savcı getirildi. Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Sedat Baylan, İZENERJİ şirketi yönetim kurulu üyesi olurken yerine UKOME Müdürü Hülya Arkon atandı. Bilgi İşlem Daire Başkanı İlhan Ekincioğlu, ÜNİBEL Yönetim Kurulu üyesi oldu. İşletme İştirakler Daire Başkanı Muzaffer Kapı emekli oldu. Kapı, İZBETON’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Kontrol Şube Müdür Vekili olan Saadet Saatçioğlu ise İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na getirildi. Grand Plaza Genel Müdürlüğü’ne vekaleten Işık Çelikoğlu getirildi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na da yine vekaleten Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Özkan atandı. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Muhittin Selvitopu kent dönüşümü, itfaiye ve zabıta daire başkanlıklarının bağlı olduğu genel sekreter yardımcılığına vekalet edecek.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Mali Polis ekiplerince yapılan baskında gözaltına alınan ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen genel sekreter Serpil Baran'ın suçsuzluklarına inandıklarını da açıklayan Kocaoğlu, “Bu arkadaşlarımız aynı şekilde görevlerine devam edecekler. Değişiklik söz konusu değil. Arkadaşlarımızın serbest kalarak görevlerine dönmelerini bekliyoruz. Bizim elimize gelen ifade tutanakları, bilirkişi raporları, yargıya karışmak haddimiz değil ama onların suçsuz olduğuna inancımızı artırıyor. Onların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz” dedi.

Ulaşımla ilgili devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, Aliağa - Menderes banliyö hattında çalışmak üzere İstanbul’dan geçici olarak 10 adet daha çeker getirileceğini, 40 yeni vagon almak için de İZBAN’ın ihaleye çıkacağını belirtti. Aliağa - Menderes’in Torbalı’ya kadar uzatılması için proje ihalesine çıktıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, göreve başladıklarında 10 kilometre olan metro hattını 12 kat artırarak Torbalı’nın da eklenmesiyle 120 kilometreye çıkaracaklarını ifade etti. Evka 3 -Üçkuyular metro hattındaki çalışmalara ilişkin bilgi de veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İnşaatlar nedeniyle kapalı olan Göztepe İstasyonu’nun yolunu 5 Ağustos’a kadar açıyoruz. Aynı tarihte büyük bir aksilik olmazsa Fahrettin Altay yolunu da trafiğe açacağız. Metro hattında 3 gün, 5 gün, 10 gün gecikme olabilir. İşi önümüze katmış durumdayız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 13:51:02
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 23:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?