19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir'e dev bütçe

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılı tahmini gelir-gider bütçeleri ile performans değerlendirme raporları, Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 5.5 saatlik oturumda kabul edildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye bütçesinin her kuruşunu halka hizmet için kullandıklarını belirterek, "İzmirlinin parasını, kendi paramızdan daha fazla korumak için çaba sarf ediyoruz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılı tahmini gelir gider bütçeleri ile performans değerlendirme raporlarını görüştü. Yapılan sunum ve değerlendirmelerin ardından oylamaya geçildi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 885 milyon YTL, İZSU Genel Müdürlüğü'nün bütçesi 1 milyar 160 milyon YTL, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün bütçesi ise 622 milyon YTL olarak kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılı bütçesi 1 milyar 488 milyon YTL idi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5.5 saat süren görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, belediye bütçesinin her kuruşunu halka hizmet için kullandıklarını belirterek, "Biz İzmirlinin parasını sokağa atmıyoruz" dedi. Geride kalan 4.5 yılda İzmir'de varolan 11.5 kilometrelik metro hattını 100 kilometreye çıkarmak için çalışma başlattıklarını belirten Kocaoğlu şunları kaydetti, "80 kilometrelik Aliağa-Menderes Projesi, şu an özü itibariyle bitmiş durumdadır. Eğer Ankara'daki bir firmanın itirazı ile yaptığımız sinyalizasyon ihalesi iptal edilmeseydi, şimdi hattın güney aksında deneme seferlerine başlamış olacaktık. Bizim Belediye'nin parasını nasıl harcadığımızı, neyle meşgul olduğumuzu herkes bilmektedir. Bu anlayış tüm İzmir'de ve Türkiye'de oturmuştur. Bu Belediye, kamunun parasını kendi parasından daha fazla, gözbebeği gibi korumak için çaba sarf etmiştir"


İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak devam etmekte olan metro yatırımlarının toplamından kat be kat daha fazla iş yaptıklarını, Anadolu Caddesi üzerindeki alt geçitlerin 15 Aralık'ta, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın ise Pazar günü hizmete açılacağını belirten Kocaoğlu, yol haritası olarak belirledikleri Stratejik Plan doğrultusunda, planlı ve programlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini söyledi. İnciraltı bölgesinin planlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile uzlaşmaya vardıklarını, bu bölgede kurulacak sağlık turizmine yönelik tesislerin bile kenti sıçratmaya yeteceğini belirten Kocaoğlu, Yarımada bölgesinin planlanmasına yönelik fikir yarışmasında da jürinin çalışmaları tamamladığını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?