19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir'e yeni 20 hizmet aracı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne alınan 10 cenaze aracı ve 10 hizmet aracının törenine katılan Başkan Kocaoğlu, göreve geldiğinden bu teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve kaliteli hizmet için araç - gereçleri yenilediklerini söyledi. 5216 Sayılı Yasa'dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 42 mezarlığın 241 adete çıktığını hatırlatan Kocaoğlu, Belediye'nin “doğumdan vefata kadar” her alandaki sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade etti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır biriken, temerrüt faize düşen aylık yüzde 3 oranında faiz ödenen borçlarının tasfiye edildiğini söyleyen Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, 315 milyon YTL bedelli Aliağa-Menderes'i, 210 milyon YTL bedelli Üçyol-Üçkuyular-Bornova metro hattını, 35 milyon YTL bedelli Adnan Saygun Kültür Merkezi'ni kendi özkaynaklarımız ile yapıyoruz. Büyük Çiğli altgeçidinin sadece kamulaştırması için 35 milyon YTL ödedik, inşaat maliyeti de yaklaşık o kadar tutacak. Evka-5 kavşağı için yaklaşık 30 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz. Aliağa -Menderes raylı sistem projesinde 25 tane istasyon yapacağız. Her bir istasyonun bedeli 4 - 5 milyon YTL. Bunlar İzmir'i dönüştürecek, geliştirecek projeler. Bunların hepsini kendi özkaynaklarımız ile yapıyoruz” dedi. 

“İZMİRİ KİMSE TUTAMAYACAK" 

Kaynakların doğru kullanımının önemine değinen Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
“Elimizdeki kaynakları doğru kullanarak, 60 yıllık yaşam birikimimizi Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimine haslederek, titizlikle, samimiyetle, iyi niyetle, kendi malımızdan canımızdan paramızdan daha iyi koruyarak çalışıyoruz. Bu gönül işidir. Gönlümüzü, yüreğimizi halka hizmet için, halkımıza layık olmak için ortaya koyduk. Dünyanın işini yapıyoruz. Reklama gerek yok. İzmirli kimin doğru olduğunu, kimin dik durduğunu bilir. Kimsenin endişesi olmasın. Yolumuz da, beynimiz de, ufkumuz da açık. Aklı ve bilimi rehber edindik. Aklı ve bilimi rehber edinen insanların ve kentlerin önünde engel yoktur”. 

Başkan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes raylı sistem projesi ve metro projelerinin ardından 2009 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım gücünün 3 misli artacağını belirterek, “Borç ödemesi biteceğinden yatırım gücü de artacak. O zaman İzmir'i, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kimse tutamayacak. İzmirli hemşehrilerime sonsuz güvenim var. Bize güvenin, İzmir'i layık olduğu konuma çıkaralım” diye konuştu. 

İnciraltı'nda 1000 dönüm, Sasalı'da 425 dönüm, Homeros Vadisi'nde 7 km. alanın düzenlendiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart'ta Paris'te yapılacak oylama ile EXPO'nun İzmir'in olacağını söyledi. İzmir'in EXPO felsefesine en uygun yer olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, 8500 yıllık tarihi ile İzmir'in, dünya barışına ve kültürlerin kaynaşmasına en uygun yer olduğunu söyleyerek, “İzmirliler'in insana bakışı, çağdaşlığı, aydınlığı ilelebet devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?