8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Çalıştıkları işyerini soydular

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde çalıştıkları işyerinden 30 bin YTL'lik kimyasal madde çaldıkları iddia edilen Atilla Duran ve Murat Eren tutuklandı.

Hırsızlık olayı geçen çarşamba gecesi Bornova 4'üncü Sanayi Sitesi 129/4'üncü Sokak 34 numaradaki depoda meydana geldi.

Akşam saatlerinde işyeri sahibi Ahmet Mahmut Kılıç'la birlikte, gübre üretiminde kullanılan kimyasal maddelerin satıldığı işyerini kilitleyerek evlerine giden 29 yaşındaki Atilla Duran ve 30 yaşındaki Murat Eren, gece yarısı tekrar Sanayi Sitesi'ne geldi. Duran ve Eren kepenk kilitlerini kestikleri işyerindeki 2.5 ton potas kostik, 13 ton fosforik asit ve ambalaj makinesini kiraladıkları forklift ile kamyona yükleyip Sanayi Sitesi'nden ayrıldı.

HIRSIZLIĞI İHBAR ETTİLER

Bu arada işyerindeki masaların çekmecelerinde de yaklaşık 2 bin YTL'yi alan zanlılardan Atilla Duran, sabah saatlerinde yaşananlardan habersiz gibi davranarak geldiği işyerinde patronu Ahmet Mahmut Kılıç'ı arayıp işyerindeki malların çalındığını bildirdi.

Mallarının çalınmasıyla büyük şok yaşayan Ahmet Mahmut Kılıç'ın ihbarıyla harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili araştırma başlattı. Hırsızlık yapılan alanlarda parmak izi incelemesi yapan polis, görgü tanıklarının ifadelerine göre kimyasal maddeleri kamyona yükleyen forklifti kullanan Enver Altunbaş'ın kimliğini belirledi.

Altunbaş'ın verdiği bilgilerde hırsızlığı işyeri çalışanları Atilla Duran ve Murat Eren'in gerçekleştirdiği anlaşıldı. Çalınan kimyasal maddeler de zanlılardan Murat Eren'in yakını Hikmet Ercan Devrim'in Menderes İlçesine bağlı Atatöy Köyü yakınlarındaki evinde saklandığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleriyle eve yapılan baskınlarda 30 bin YTL değerindeki kimyasal maddeler ele geçirildi.

İKİ ZANLI TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Atilla Duran ve Murat Eren tutuklandı. Hikmet Ercan Devrim ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 10:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?