5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çam nöbeti başladı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı nedeniyle, ormanlarda muhtemel yılbaşı çamı katliamlarına karşı tedbirleri artırdı.

İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez’in emriyle, Sincap ekipleri ve arazi araçlı orman muhafaza memurları, ormanlarda devriye geziyor.

İzmir’e yakın olan Yamanlar-Karagöl, Bornova-Çiçekli ve Gaziemir-Sarnıç’taki ağaçlandırma sahalarında günün 24 saati devriye gezmeye başlayan ekipler, şüpheli gördükleri araçları ve kişileri arıyor.

Motosikletli Orman Sincap ekipleri ve arazi araçlı orman muhafaza memurları, ellerinde telsizlerle, yılbaşı çamı yapılmaya müsait genç ormanların bulunduğu alanları adeta ablukaya aldı.

İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, yılbaşı dolayısıyla genç ormanlardan filiz ve dalların kesildiğini ayrıca çiçekçiler tarafından ağaç gövdelerinden sarmaşık toplandığını belirterek, "Birtakım sorumsuz insanlar, bir gecelik eğlence uğruna, bizim onlarca yıldır yetiştirdiğimiz güzelim fidanları kesip maddi menfaat sağlamaya kalkışıyor. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Geçtiğimiz hafta başlattığımız kontrollerimizi, yılbaşı yaklaşırken sıklaştırdık. Bu şekilde yakalananların alacağı cezalar çok ağırdır" dedi.

Ormanlardan dal kesmek yerine, alışveriş merkezlerindeki suni çamların kullanılabileceğini yada Orman Fidanlığı’nda satışa sunulan saksı içerisindeki yılbaşı çamlarının temin edilebileceğini kaydeden Bölge Müdürü Üzmez, yılbaşı katliamı yapanların 177 nolu Alo Orman Yangın hattına ihbar edilebileceğini söyledi

İzmir-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?