26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çamdibi kapalı pazaryerine kavuşuyor

Bornova Belediyesinin Çamdibi'de, yapımına başladığı kapalı pazaryeri ve kültür sanat merkezinin inşaatı hızla yükseliyor. Geçen yıl 31 Mayıs'ta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan tarafından temeli atılan, kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanan pazaryeri 6 ay sonra bitirilerek 2008'in ikinci yarısında hizmete sunulacak. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, “Çamdibi'ye çok güzel bir tesis kazandırıyoruz. Tüm donanımlarıyla çağdaş bir proje; Bornova'ya böyle bir tesis kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Başkan Aydoğan bu süre içinde vatandaşları mağdur etmeden rahat alışveriş yapabilmeleri için her türlü önlemi de aldıklarını Atatürk Parkı yanında oluşturulan 1600 esnafın yer aldığı geçici pazaryerini ise hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. 

Başkan Aydoğan şöyle konuştu, “Hedeflediğimiz söz verdiğimiz bütün projeleri ardı ardına hayata geçiriyoruz. Vatandaşımızı her türlü olumsuz hava koşullarında kurtaracak bir ortamda alış veriş yapabilecek. Bunun yanında çeşitli sosyal-kültürel amaçlarla da kullanılabilecek Dinlenme amaçlı iç bahçesinde kahvesini ve çayını keyfle yudumlayacak. Bornova'nın sosyal ve ticari yaşamına önemli katkı sağlayacak bir tesis” dedi. Başkan Aydoğan “Bornova'yı daha çağdaş bir kent yapmak için var gücümüzle 24 saat aralıksız çalışıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin ilkeleri uyguluyoruz. Görev süremiz boyunca da bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” 

ÇAMDİBİ KAPALI PAZARYERİ VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ 

Zemin altı kapalı 180 araçlık otoparkı ile birlikte 3 katlı olarak 25 bin metrekarelik alanı kapsayacak Yaklaşık bin 135 esnaf yer alacak Çamdibi'nde yaşayan vatandaşları sokak aralarında yapılan alış-verişten kurtararak daha sağlıklı koşullarda hizmet sunacak. Üst katında çeşitli kültür-sosyal amaçlı çalışmaların yapılacağı tüm donanımları mevcut çok amaçlı salonlar, 259 kişilik cep sineması ve tiyatro salonu, 450 kişilik düğün salonu masa tenisi, bilardo ve bowling salonu, 24 bilgisayarlı internet kafe, bin 550 metrekare dinlenme amaçlı iç bahçe ve çocuk oyun alanı bulunacak. Tesis 9 milyon 744 bin YTL' ye mal olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 12:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali IP: 88.253.50.xxx Tarih : 4.06.2008 01:15:40

Meraklı bekliyoruz yeni pazar yerini.