5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çamlıca cinayetlerinin zanlısı yakalandı

 İzmir’de ’Sinemacılar Kralı’ olarak bilinen Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca’nın öldürülmesi olaylarına karıştığı iddiasıyla aranan katil zanlılarından Sabri Gönül ve olay sırasında otomobili kullandığı belirtilen Volkan Şaybak polis tarafından yakalandı.

Uzun süredir iz süren İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, İstanbul’dan Mayıs ayında çalındığı ve şase numaralarının değiştirildiği belirlenen 34 UY 4887 plakalı otomobili Bornova İlçesi Altındağ semtinden itibaren takibe aldı. Uzun süre takibi sürdüren ekipler, Hatay semtinde güvenlik zaafı oluşturmayacak bir yerde trafiği keserek operasyonu gerçekleştirdi ve Sabri Gönül ve Volkan Şaybak’ı (24) kıskıvrak yakaladı. Polis, çatışma ihtimalini gözönüne alarak düzenlediği operasyonda son derece titiz davrandı.

Operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, silahın balistik incelemesinin sürdüğü kaydedildi. Sabri Gönül’ün üzerinden Suat Ateş adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktığı belirtildi. İlk ifadesinde cinayetleri işlediğini itiraf eden Gönül, emniyet çıkışında kendisini çeken gazetecilere "Eyfel Kulesi’ni de ben yıktım" dedi. Cinayetlerde, Beşok Çetesi’nin tetikçiliğini yaptığı ileri sürülen Gönül, polis tarafından sorgulanacak. Gönül yarın öğleden sonra adliyeye sevk edilecek. Emniyet birimleri olayla ilgili iki kardeşin ölüm emrini verdiği iddia edilen Beşok Çetesi’nin lideri Esat Beşok ve diğer katil zanlısı Ali Gönül’ü aramaya ise devam ediyor. Gözaltına alınan Sabri Gönül ve Volkan Şaybak’ın verdiği ifade doğrultusunda operasyonların genişletileceği bildirildi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 10:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?