2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Çandarlı'dan turizm atağı

ÇANDARLI BELEDİYESİNDEN TURİZM ATAĞI

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesindeki Çandarlı Kalesi restore ediliyor.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Çandarlı Kalesi restore edildiğinde, konserler, sanat sergileri yapılabileceğini belirterek "Çandarlı'yı en iyi ne tanıtacaksa biz onu orada yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Çandarlı Belediyesi belde turizmini geliştirmek için atağa kalktı. Çandarlı'nın sadece kum, deniz, plaj olarak değil tarihi yönüyle de bir turizm beldesi haline geleceğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Atalarımızdan bize miras kalan tarihi değerlerimizi korumak için elimizden gelen gayreti sarfediyoruz. Çandarlımızda tarihi değerlerimiz deyince ön plana çıkan kalemiz ve eski yağ fabrikamız bir de eski tarihi hamam var. Eski tarihi hamamımızın projesini tamamladık. İl özel idaresi ve

valiliğimiz gerekli izni verdi. Şu an yağ fabrikamızın yüzde 90'ı bitmiş durumda. Önümüzdeki ay onun restorasyonu bitmiş olacak. Bizim için Çandarlı'mızın simgesi olan ve en önemlisi Çandarlı Kalemizin restorasyonuna başladık" dedi.

Restorasyonun büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Dağdelen, sözlerine şöyle devam etti: "İnşallah Çandarlı'nın turizmini deniz, kum plaj olarak değil tarihi dokumuzu koruyarak geliştireceğiz. Bir turizm cenneti olacak beldemiz. Bunun çabası içindeyiz."

Kalede restorasyon bittikten sonra en uygun ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirten Dağdelen, şunları söyledi: "İlk önce komisyon kurulacak. Komisyon neler yapılabiliri araştıracak. Tiyatromuzu, festivallerimizi de burada yapabiliriz. Konserler, sanat sergileri yapabiliriz. Çandarlı'yı en iyi ne sergileyebilecekse biz onu orada yapabiliriz."

ÇANDARLI BELEDİYESİNDEN TURİZM ATAĞI
ÇANDARLI BELEDİYESİNDEN TURİZM ATAĞI
ÇANDARLI BELEDİYESİNDEN TURİZM ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 09:55:01
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 19:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?