5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çandarlı'yı sel vurdu

ÇANDARLI'DA SEL 1 MİLYON LİRA ZARARA YOL AÇTI

Dün gece İzmir'de etkili olan sağanak yağış Dikili ilçesi Çandarlı Beldesi'nde de etkili oldu. Çandarlı'da birçok ev sular altında kalırken yollar kullanılmaz hale geldi. Sahiller ise yağmur sularının getirdiği taş ve kaya parçalarıyla doldu.

Dün gece başlayan sağanak yağış Narlıdere, Haldere ve Havuçludere'nin taşması sonucu merkez ve Ada mahallesinde bulunan birçok ev sular altında kaldı. Sel felaketinden Çandarlı ilçesi de zarar gördü. Sel bölgesinde Çandarlı Belediyesi, DSİ ve İl Özel idaresi ekipleri yolun büyük bölümünü açtı. DSİ toprakla dolan dereleri yeniden açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur suları ile birlikte gelen taş ve toprak Çandarlı'nın ince kum sahillerini doldurdu. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ve İzmir İl Afet Acil Durum merkezinden gelen ekipler bölgede incelemelerde bulundu. Sel bölgesini gezen ekip, felaketi yerinde inceledi. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ise vatandaşların yardıma ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

Su basan evlerde vatandaşlar pompayla suları boşalttı. Çandarlı Belediyesi ekiplerinin yapmış olduğu incelemede maddi hasarın 3 milyon liranın üzerinde olduğu belirtildi.

ÇANDARLI'DA SEL 1 MİLYON LİRA ZARARA YOL AÇTI
ÇANDARLI'DA SEL 1 MİLYON LİRA ZARARA YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 17:19:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 10:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?