5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Canlı kalkanlardan bölücü sloganlar

Doğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e yönelik gerçekleştirilen operasyonların durdurulmasını isteyen 17 kişilik Canlı Kalkan Grubu, basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından minibüse binen Canlı Kalkanlar, DEHAP üyeleri tarafından "Öcalan" sloganlarıyla uğurlandı.

Canlı kalkanları uğurlamaya gelen grubun geç dağılması nedeniyle, polisle grup üyeleri arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Konak Meydanı’nda toplanan DEHAP üyesi 100 kişilik bir grup, ellerinde "Öcalan’a özgürlük", "Katliamlar durdurulsun" pankartlarıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nde devam eden operasyonlara son verilmesini istedi. Grup adına bir konuşma yapan İzmir Canlı Kalkan Grubu sözcüsü Hasan İla, "Son bir haftada yaşananlar savaşın kirli yüzünü görmemizi sağlarken, aynı zamanda barış talebinin ne kadar elzem ve önemli olduğu gerçeğini de ortaya çıkardı. Kürt halkının taleplerini görmezden gelen inkan ve asimilasyona dayalı politikalar devam ettikçe, barış içerisinde yaşamanın koşulları oluşmayacaktır. Kulp’da ortaya çıkarılan toplu mezar, 12 yaşındaki Uğur’un babasıyla beraber infaz edilmesi, Şemdinli’de öldürülen çoban sadece bölgede uzun süredir meydana gelen gerçekleri ortaya koymaktadır. İzmir Canlı Kalkan grubu olarak biz bölgeye hareket ederken, sadece barış ve demokrasi talebinin değil Türk ve Kürt halklarının ortak vicdanının da sözcüsü olarak gidiyoruz" dedi.

Basın açıklaması sırasında küçük yaştaki bir kız çocuğunun PKK renklerini başına bağlaması dikkati çekti. Canlı Kalkan Grubu, basın açıklamasının ardından minibüslere bindi. Minibüslere bindikleri sırada canlı kalkanları uğurlayan grup, "Öcalan" diyerek slogan attı. Slogan atmamasını isteyen polisle grup arasında kısa bir sürtüşme oldu. 17 kişilik Canlı Kalkan Grubu, daha sonra Öcalan sloganlarıyla uğurlandı. DEHAP’lı grup, sessizce dağıldı.

izmir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?