19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Çed Raporu yanlışından dönülmeli'

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Çamlı Barajı konusundaki olumsuz tavrından vazgeçmesini isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Önemli olan erdemli olmak ve yanlıştan dönmektir. Çevre ve Orman Bakanlığı, ÇED raporunu vererek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bu barajın yapılması için görevlendirmelidir" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği 7.Yaz Eğitim Kampı'nı ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, 25 Ağustos- 3 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerinin katıldığı kampta düzenlenen panelde bir konuşma yaptı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Muhittin Selvitopu'nun başkanlığında gerçekleşen panelin diğer konuşmacıları ise CHP Grup Başkan Vekili, İzmir Milletvekili Kemal Anadol ile CHP MYK üyesi, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'du.


Ana teması 'Çelişkiler' olarak belirlenen panelde yerel yönetimlerle ilgili bilgi ve görüşlerini öğrencilerle paylaşan Başkan Kocaoğlu, dinleyenlerin sorularını yanıtladı. Siyaset hakkındaki görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Siyaset, ülke için ve evrensel ahlak kurallarına uyularak yapılırsa anlamı vardır. Yalan dolan, iftira ile uzaktan evrak göstererek siyaset yapmak ülkeye, partilere, belediye başkanlarına, kente ve bireylere zarar verir" dedi. Başkan Kocaoğlu, "Benim fikrime göre, üniter devlet ve politika kavramlarına gözbebeğimiz gibi bakmalıyız ancak Türkiye'de bazı işler bazı yerlerde takılıp kalıyor. Merkezi politikacılar yerelleşmeye ve yerele inisiyatif vermeye inanmalıdır. Yerel yönetimler siyasete bulaşmadan iş yapmalı. Belediyecilik, insan odaklı bir iş olduğundan bu işi içinde insan sevgisi olan insanlar yapmalı" diye konuştu. Sorular üzerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Çamlı Barajı için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerekli ÇED raporunun vermediğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Önemli olan erdemli olmak ve yanlıştan dönmektir. Çevre ve Orman Bakanlığı, acil olarak bu karardan vazgeçmeli, ilgili firmayla bir anlaşma zemini bulmalı ve ÇED raporunu vererek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bu barajın yapılması için görevlendirmelidir. Çamlı Baraj Havzası'nda gerçekleştirilecek altın arama faaliyeti, sadece İzmir'e içmesuyu sağlayan baraj havzalarının değil İzmir'in gelişmesiyle eşdeğer anlama gelen Yarımada'daki gelişmenin de önünü tıkayacaktır" dedi. İzmir'e gerçekleşen göçlerle ilgili de görüşlerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, İzmir'in sindirilebilir miktarda göç aldığını belirterek, "İzmir'de yaklaşık 200 bin sağlıksız konut bulunuyor. Bu konutların dönüştürülmesi gerekiyor. Biz kendi gücümüzle İzmir'de 5 bin konutu dönüştürüyoruz. TOKİ'den bedelini ödeyerek devraldığımız konutlara, sağlıksız konutlarda oturan vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Uzundere ve Kadifekale'de boşaltılan evlerden yenilerine taşınmalar, eksikler tamamlanır tamamlanmaz başlayacak. Buca'daki konutlar ise 2 ay sonra bitecek" dedi. Panelin sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Agah Çalışkan, öğrenciler adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 7.Yaz Eğitim Kampı'nın afişinin seramikte yapılmış bir plaketini armağan etti. Başkan Kocaoğlu, öğenciler için kamp afişini imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?