3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Çekirge gibi zıpladılar ama ...

ÇEKİRGE GİBİ ZIPLADILAR AMA YAKALANDILAR

Önceki gece, Torbalı'da iki araç çalan ve üçüncüyü de çalmak üzereyken polisin dikkati sayesinde yakalanan iki kişi, suçlarını itiraf etti. Yunus Ö. (27) ile Ferhat A. (17) isimli şahıslar emniyete götürüldü.

Ertuğrul Mahallesinde bir arabayı düz kontak yaparak çalmaya çalışan hırsızlar, polisin takibine rağmen karanlıktan faydalanarak kaçtı. Daha sonra polis, şahısların çaldıkları bir başka aracı tespit edip çevresinde pusuya yattı. Oto hırsızları aracı almaya geldikleri sırada polisi fark ederek tekrar kaçtı. Hırsızlar üçüncü denemelerinde ise polisin dikkati sayesinde yakalandılar. Bir garaja giren iki kafadar hırsız, üçüncü aracı çalmaya çalışırken polis tarafından fark edildi. Polisi görünce aracın altına saklanan Yunus Ö. ile Ferhat A., polis tarafından saklandıkları yerden alınarak emniyete götürüldü.

ÇEKİRGELER ZIPLAYAMADI

Torbalı ilçesindeki olay şöyle gelişti. Gece saat 02.00 sıralarında bir aracın iki kişi tarafından ittirilerek götürüldüğü ihbarını alan polis, Ertuğrul Mahallesi'nde bahse konu yerde 35 TBR 37 plakalı aracı ittiren şahısları tespit etti. Dur ihtarlarına uymayan hırsızlar, İzmir Aydın asfaltını geçerek Tariş'in arka tarafına kaçtı. Bölgede bulunan tarlalar içinde yapılan aramada şahıslar bulunamadı. Ancak bölgeye yakın bir yer olan Ödemiş köprüsü altında, kapıları açık ve kontak yerindeki kabloları sökülmüş 35 JAF 47 plakalı araç görüldü. Şahısların bu araç ile kaçma ihtimalini düşünen polis bölgede pusuya yattı. Bir süre sonra iki şahıs tarla içinden çıkarak, daha önceden çaldıkları belirlenen araca doğru ilerlemeye başladılar. Pusuya yatan polisi fark eden hırsızlar, yeniden tarlalara doğru koşmaya başladı. Ekip sayısını artıran polis, 7 Eylül Mahallesi ve mezarlık civarı boyunca geniş bir alanda yaya olarak şahısları aradı. Her yeri didik didik eden polis, havanın karanlık olması ve tarladaki otların uzun olması nedeniyle şahısları bulamadı.

Oto farelerini elinden kaçıran polis, aramayı keserek asayiş görevine geri döndü. Sabah saat 05.00 sıralarında 5119. Sokakta bulunan bir garaj içinde iki kişiyi tespit eden devriye ekipleri, garajda yaptıkları aramada şahısları bulamadı. Garaj içinde bulunan aracın altına bakan polisler Yunus Ö. ile Ferhat A.'yı saklanırken yakaladı. Şahısların bu aracı da çalmak üzere olduğu belirlendi. Alınan ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüpheliler, Torbalı Adliyesinde mahkemeye çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 12:36:02
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 18:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?