5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cenaze Namazı'nda AKP Hükümeti'ne protesto

ABD askerlerinin Irak’ın Felluce Kenti’nde gerçekleştirdiği katliamlar nedeniyle, ölenlerin gıyabında cenaze namazı kılındı.

Alsancak Hocazade Camii’nde cuma namazını müteakip olarak, Felluce’de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

vatandaşların katıldığı cenaze namazının ardından namazı kıldıran Türkiye Diyanet Vakfı İzmir İl Başkanı İbrahim Köse basın açıklaması yaptı.

ABD’nin Irak’ta nükleer silah olduğu gerekçesiyle, Irak halkına dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde katliam uyguladığını belirterek, "Binlerce kadına tecavüz edilmekte, binlerce çocuk öksüz kalmakta, binlerce Irak vatandaşına çeşitli şekillerde işkence yöntemiyle işkence yapılmaktadır. Her nedense akan Müslüman kanı olduğu için BM’nin sesi çıkmamaktadır. ABD, BM ve AB ülkeleri, Müslümanlar’a karşı her zaman çifte standart uygulamaktadırlar. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak Irak’ta yaşanan vahşeti kınıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu kadar sessiz kalmasını hazmedemiyoruz" dedi.

ABD’nin bir gün hak ettiğini bulacağını ve zalimlerin akıttıkları kanda boğulacağını söyleyen Köse, daha sonra elindeki megafon vasıtasıyla dua ederek, "Ya Rabbi, bugün Müslüman kardeşlerimiz, Türkmen soydaşlarımız, Irak’ta çoluk çocuk, genç, ihtiyar hatta cami, mabet, mübarek gün demeden katledilmekte. Bu mezalimi uygulayan zalimleri Kahhar isminle kahreyle" dedi. Topluluk yapılan duaların ardından AKP aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

izmir
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 14:58:50
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 11:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?