26
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Çeşme'de bot battı: 3 ölü

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında kaçakların bulunduğu lastik botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü. Sahil Güvenlik Bölge komutanlığı ekipleri, 29 kişiyi sağ kurtardı.

 

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında içerisinde kaçakların bulunduğu lastik botun batması sonucu 2'si kadın, 1'i çocuk 3 kişi öldü.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme'nin Ovacık Çatalazmak mevkisinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakların bulunduğu lastik botun patladığını söyledi.

Aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu kaçaklardan 2'sinin öldüğünü, 29 kişinin de Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldığını ifade eden Toprak, "Ekipler, denizde arama tarama faaliyetini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 29 kişi kurtarıldı. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

1 kişinin cesedine daha ulaşıldı

Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, 1 kişinin daha cesedine ulaştı. Ölenlerden 2'sinin kadın, 1'inin çocuk olduğu belirtildi.

Kazada sağ olarak kurtarılanlar ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Kaçakların büyük çoğunluğunun Suriye, Burma ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin görüştüğü görgü tanığı Mehmet Özdirim, kazanın sabah meydana geldiğini ve boğulanların cesetlerinin güvenlik güçlerince karaya çıkarıldığını söyledi.

Olay sırasında aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişinin sağ olarak kurtarıldığını ifade eden Özdirim, ayrıca bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında bulunan iki bavulun da jandarmaya teslim edildiğini kaydetti.

Bu arada Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, kazanın meydana geldiği noktada 1 helikopter, 2 sahil güvenlik botu ve balıkçı teknelerinin yardımıyla yüzey tarama faaliyetini sürdürüyor

 

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2013 Pazartesi 12:31:00
Güncelleme :10 Aralık 2013 Salı 14:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?