2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Çeşme'ye dev termal tesis

Denizi, kumu ve güneşi ile yaz aylarında binlerce turist ağırlayan ve dünyanın parlayan turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme'de termal turizme yönelik çalışmalar da sürdürülüyor.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin plajlarının dünya çapında üne kavuştuğunu ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını söyledi.

İlçedeki termal kaynakların da sağlık turizmine kazandırıldığını anlatan Tütüncüoğlu, ''birçok hastalığı iyileştirdiğine ve kadınları güzelleştirdiğine inanılan'' termal sudan kış aylarında faydalanmak için Avrupa ülkelerinden misafirleri konuk ettiklerini belirtti. Tütüncüoğlu, ''Avrupa'nın özellikle Kuzey bölgesinden misafirler geliyor. Çünkü ülkelerindeki sosyal güvencelerden sağlık hizmeti alanında faydalanabiliyorlar. Son yıllarda Orta Doğu, Arap ülkeleri de Çeşme'deki termal su kaynaklarını cazip buluyor'' diye konuştu.

Çeşme'nin termal turizm kapasitesini artırmak amacıyla termal turizm merkezi kurmayı planladıklarını vurgulayan Tütüncüoğlu, 1000 kişilik merkezin projesini hazırladıklarını bildirdi.

Ilıca bölgesindeki merkezin her gün 1000 kişiye hizmet verebileceğini belirten Faik Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:
'Projeyi 2-3 ay içinde ihale edeceğiz. Yap-işlet-devret modeliyle merkezin en kısa sürede hayata geçmesini istiyoruz. Merkez bünyesinde 300 kişilik otel yapılacak. Dünyaca ünlü plajlarımıza bir de termal turizmi eklemek istiyoruz. Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden termal su için gelenlere daha iyi hizmet vermek için bu termal tedavi merkezini kuracağız. Hayalimizdeki Çeşme'yi kurmak için çalışıyoruz.'' Çeşme'nin bazı yabancı gazeteler tarafından ''dünyada gezip görülmesi gereken yerler'' arasında gösterildiğine dikkati çeken Tütüncüoğlu, termal su kaynaklarının ilçenin turizm açısından değerini artıracağını ifade etti.

-''Konuklarımızın yüzde 20'si termal su için geliyor''-

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir de ilçedeki termal suyun çok yüksek kalitede olduğunu, bu nedenle ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

İlçede 2011'de konaklayan kişi sayısının 1 milyon civarında olduğunu, bu rakamın yüzde 20'sini termal turizm için gelenlerin oluşturduğunu ifade eden Demir, ''Termal turizm dolayısıyla bahar ve kış aylarında ilçemizdeki otellerin doluluk oranı yüzde 10'lardan yüzde 30'lara çıktı. Termal turizm için gelenlerin sayısı gün geçtikçe artacaktır'' diye konuştu.

Avrupa ülkelerinin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, İran'dan termal turizm kapsamında turist ağırladıklarını kaydeden Demir, Türk hamamının da yabancıların yoğun ilgisiyle karşılaştığını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2012 Pazartesi 14:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?