Çevreye uyumlu bilgisayar sınıfıyla doğanın korunmasına yönelik adımlar atan Gelişim Koleji, bu kez de atık kağıtları ağaca dönüştürecek bir kağıt atölyesi kurdu.
Okul içinde sarfedilen tüm kağıtları, geridönüşüm atölyesinde yeniden kullanılır hale getiren Gelişim Koleji öğrencileri, elde ettikleri bu malzemeden çeşitli hediyelik eşyalar yapıp kermeste satıyor ve elde edilen gelirle ağaç fidanlar dikiyor. Gelişim Koleji öğrencileri, böylelikle bir anlamda kağıdı ağaca dönüştürerek çevrenin korunmasına ve gelişmesine destek veriyor.
İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri geridönüşüm atölyesinde kağıt hamuruyla genelde fotoğraf çerçevesi ve süs malzemeleri yapıyor. Bunları, düzenli olarak organize edilen kermeslerde yine öğrenci arkadaşlarına satan minik çevreciler elde ettikleri gelirle ise ağaç fidanları satın alarak dikimini yine kendi elleriyle gerçekleştiriyor.
“Geri dönüşüm en önemli çevre çalışmalarımızdan biridir” diyen Gelişim Koleji Eko Okullar Koordinatörü Nuran Mutlu, “Kağıt atölyesi öğrencilerimizin çevre konusundaki projelerinden biridir. Öğrencilerimiz, daha az ağaç kesimi için neler yapabilineceği düşüncesinden hareketle bu atölyeyi oluşturmamızı sağladılar. Geri dönüşümlü kağıtlarla yaptığımız ürünler satılarak, yine ağaç dikimi için kullanılıyor. Bu yıl 3. Gelişim Korusu'nu oluşturduk. Çevre bilinci çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.